L’Ajuntament de Barcelona destina 3 milions d’euros en ajuts a clubs i entitats esportives de Barcelona : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona destina 3 milions d’euros en ajuts a clubs i entitats esportives de Barcelona

03/11/2020

La subvenció extraordinària s’emmarca dins del Pla de salvaguarda i regeneració del sistema esportiu de la ciutat

S’adreça a ajudar als clubs i entitats esportives de la ciutat sense ànim de lucre per a la promoció de l’activitat física i l’esport a menors de 18 anys

Ajuts per al pagament del lloguer d’espais esportius, de les llicències esportives, i de la contractació del personal tècnic professional

L’Ajuntament de Barcelona, mitjançant l’Institut Barcelona Esports, obre una convocatòria extraordinària de 3 milions d’euros en ajuts a les entitats i associacions sense ànim de lucre que fomenten la pràctica de l’activitat física i la promoció de l’esport a menors de 18 anys de forma directa i continuada a la ciutat, arrel de la situació de crisi ocasionada per la covid-19. Es podran tramitar les sol·licituds a partir del dia 3 i fins al 16 de novembre de 2020, ambdós inclosos.

La dotació d’aquesta subvenció està adreçada a ajudar als clubs i entitats esportives de la ciutat a assumir el pagament del lloguer d’espais esportius, de les llicències esportives, i de la contractació del personal tècnic professional.

David Escudé, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, ha manifestat que ”el  teixit esportiu de la ciutat està passant per moments molt difícils degut a la situació de crisi sanitària que estem vivint. Des de l’Ajuntament de Barcelona estem treballant per pal·liar els efectes d’aquesta crisi que afecta de ple al sector esportiu, per aquest motiu hem posat en marxa aquesta subvenció extraordinària, la qual esdevé un ajut extraordinari per injectar liquiditat als clubs i a les entitats esportives de la nostra ciutat”.

Les sol·licituds per demanar aquests ajuts s’hauran de presentar de manera telemàtica, a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Barcelona: http://www.bcn.cat/tramits

Més informació a l’Oficina de l’Esport de Barcelona; a través del correu electrònic, assessoramentesportiu@bcn.cat, i a través del telèfon  672 213 409.

 

Enfortir el teixit associatiu esportiu de la ciutat

El teixit associatiu esportiu de la ciutat, format bàsicament per clubs i entitats esportives sense ànim de lucre, actua com a promotor de l’activitat física i l’esport i esdevé també, agent de cohesió i de proximitat amb la ciutadania, sent un pilar del sistema esportiu local de Barcelona.

Amb la crisi sanitària, aquestes entitats i clubs han patit un greu impacte de liquiditat a les seves economies per la manca de cobrament de quotes. La majoria d’elles han vist com els seus ingressos es reduïen considerablement, en molts casos totalment, provocant-los dificultats per fer front a les despeses de lloguer del espais esportius, subministraments, assegurances, despeses bancàries, pagaments a proveïdors… Aquest fet, ha posat en perill la producció de programes esportius de qualitat i la viabilCompartiu aquest contingut