L’Ajuntament dona suport al projecte ‘Barcelona Obertura”, per fer de la ciutat referent als circuits internacionals de música clàssica : Servei de Premsa

L’Ajuntament dona suport al projecte ‘Barcelona Obertura”, per fer de la ciutat referent als circuits internacionals de música clàssica

08/11/2020

L’Ajuntament subvenciona el projecte per posicionar la ciutat als circuits internacionals de referència de música clàssica, amb 200.000 euros provinents de la recaptació de l’any passat de l’Impost d’Estades en Establiments Turístics

El regidor de Turisme i Indústries creatives, Xavier Marcé, ha destacat el potencial, la tradició i bons professionals de música clàssica de Barcelona i ha reivindicat Barcelona Obertura per posar en valor la ciutat al panorama  internacional

L’Ajuntament de Barcelona ha donat un nou impuls al projecte Barcelona Obertura amb una subvenció de 200.000 euros provinents de la recaptació de l’any passat de l’Impost d’Estades en Establiments Turístics. Barcelona Obertura és un projecte pensat per posicionar Barcelona dins el circuit internacional de la música clàssica, impulsat pel Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana i L’Auditori de Barcelona, promogut per  Barcelona Global i que compta amb la col·laboració d’Ibercamera, el Conservatori del Liceu i l’Orquestra Simfònica Camera Musicae.

La iniciativa té com a objectiu donar difusió a l’extraordinària oferta musical i les programacions que impulsen les institucions, a l’alçada d’altres capitals europees, per posicionar la música clàssica de Barcelona al mapa mundial i convertir la ciutat en un destí de turisme cultural i musical. Els diners de la subvenció aniran destinats a aquesta promoció de Barcelona com a ciutat de música clàssica i a la programació de diverses activitats adreçades també a la ciutadania.

Per al regidor de Turisme i Indústries creatives, Xavier Marcé, “Barcelona té un clar potencial per convertir-se en una ciutat de referència en la música clàssica, amb teatres de qualitat, una tradició històrica, bons compositors locals i artistes locals i estrangers que hi resideixen, i el que volem amb aquest suport des de l’Ajuntament al projecte Barcelona Obertura és posar en valor les programacions de gran ambició que tenim a la ciutat i que compten amb la presència regular d’artistes i formacions de màxim relleu i prestigi internacional”.

Marcé ha destacat que Barcelona Obertura dinamitza i promou aquest potencial, organitzant en conjunt des de les tres institucions el Barcelona Obertura Spring Festival i l’Obertura City+, que programa concerts de petit format, “per posicionar Barcelona com a ciutat de música clàssica, però també perquè la ciutadania tingui la millor oferta i alhora generar continguts per a un turisme que estigui interessat en viure Barcelona com un ciutadà més, i no sigui aliè a la ciutat ni generi externalitats negatives”

Per la seva banda, el president de Barcelona Obertura, Ramon Agenjo, ha destacat la “importància de la implicació de l’Ajuntament en aquest projecte, nascut de la societat civil, per seguir treballant en fer de Barcelona una destinació de música clàssica i de turisme cultural” i contribuir a que, un cop passi la pandèmia, Barcelona “pugui tornar a desplegar tot el seu potencial”

 

Un projecte transversal i accessible per a tothom des de 2019

El passat 2019 va ser l’any de naixement del Barcelona Obertura Spring Festival, el primer esdeveniment programat en la història conjuntament per les principals institucions musicals de la ciutat el -Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana i L’Auditori de Barcelona-, promogut per Barcelona Global i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. El Barcelona Obertura Spring Festival ja va néixer amb la vocació de ser un projecte transversal, dinàmic i accessible per a tothom. El festival compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i està pensat per a tota la ciutat, per apropar la música clàssica a tota la ciutadania i posar en valor el potencial i professionalitat de Barcelona en aquest àmbit.

L’edició 2019 es va dur a terme durant dues setmanes (del 4 al 17 de març) mentre que enguany, el festival va comptar amb una setmana durant el mes de febrer (del 9 al 14) i tenia prevista una durada de gairebé tres setmanes (de l’11 al 30 de març), prioritzant així la compatibilitat entre els concerts gratuïts i els de pagament.

Des del curs 2016-2017, Barcelona Obertura organitza, durant tota la temporada, paquets amb ofertes musicals a proposar a les agències de viatge internacionals per tal que melòmans de tot el món vinguin a Barcelona per gaudir de la música clàssica. Aquests paquets identifiquen els concerts clau de la temporada incloent esdeveniments de les programacions de les 3 institucions organitzadores, els quals condensen una interessant oferta musical de concerts amb atractiu internacional.

La programació del Festival s’emmarca en una oferta de ciutat i ofereix al visitant una forma diferent de conèixer Barcelona, una nova experiència que convida a fer una segona mirada més profunda a la ciutat.Compartiu aquest contingut