L’Arxiu Fotogràfic documenta el viatge de construcció del poble Espanyol de Montjuïc : Servei de Premsa

L’Arxiu Fotogràfic documenta el viatge de construcció del poble Espanyol de Montjuïc

10/11/2020

Des d’avui i fins al 25 d’abril de 2021 es podrà visitarl a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona la mostra  Un viatge fotogràfic. La construcció del Poble Espanyol , sota el comissariat de Sandra Moliner i Rafel Torrella.

La mostra documenta amb  fotografies i llibretes de viatge el  recorregut per bona part del territori espanyol de l’equip encarregat de preparar el projecte arquitectònic d’edificació del Poble Espanyol de Montjuïc.

Es presenta una  selecció de 96 còpies digitals dels més de 1.000 negatius dels fons reunit per Miquel Utrillo, enginyer, promotor artístic, pintor i crític d’ art i cap del projecte, Xavier Nogués, dibuixant i pintor, i els arquitectes Francesc Folguera i Ramon Reventós en el seu  viatge de 1927.

Les obres de construcció del Poble Espanyol es van iniciar el gener de 1928 i el projecte es va inaugurar el maig de 1929, en el marc de l’Exposició Internacional de Barcelona. L’exposició es podrà visitar fins el 25 d’abril de 2021.

 

Dossier de premsa i material gràficCompartiu aquest contingut