Desarticulada una organització que distribuïa droga al districte de Nou Barris : Servei de Premsa

Desarticulada una organització que distribuïa droga al districte de Nou Barris

11/11/2020



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Durant l’operació es van detenir cinc persones i es van intervenir 43.000 euros procedents de la venda de substàncies estupefaents

Ahir a la tarda, efectius de la Guàrdia Civil i de la Guàrdia Urbana de Barcelona, en el procés d’explotació de l’operació JUKE, van desarticular una organització criminal dedicada al trànsit de diferents tipus de droga d’estructura delinqüencial que havia fixat la seva base d’operacions al districte de Nou Barris.

 

 

Durant l’operatiu policial van ser detingudes cinc persones i una més va quedar com a investigada, d’edats compreses entre els 30 i 50 anys, per la suposada comissió dels delictes de pertinença a organització criminal i tràfic de drogues. Van ser intervinguts cinc quilos de cocaïna de gran puresa, 100 pastilles d’èxtasi, 400 grams de marihuana processada i100 dosis de cristall manufacturades per a la seva venda immediata.

La informació obtinguda pels investigadors indicava la possible existència d’una estructura delinqüencial dedicada al tràfic de drogues, informació associada a un important increment en la distribució de cocaïna al districte de Nou Barris, on podria haver-se establert un ‘mercat’ de tractament i distribució de substàncies estupefaents.

Les indagacions van conduir els agents a determinar que la base operativa d’aquest grup organitzat es localitzava en un edifici d’habitatges del barri de Vilapicina i la Torre Llobeta, on van observar un inusual moviment d’entrades i sortides de persones, fins i tot durant l’estat d’alarma i confinament domiciliari. Després de diversos mesos d’investigació es va concloure que, efectivament, hi operava una organització criminal dedicada al tràfic de drogues, clarament estructurada i jerarquitzada, encapçalada per un home que era l’encarregat de dirigir les operacions, el personal que tallava i tractava la cocaïna i els distribuïdors finals.

En una primera fase de l’operació, durant la tarda d’ahir, agents de la Guàrdia Civil i de la Guàrdia Urbana de Barcelona van organitzar un dispositiu que va permetre detenir dos individus que sortien de l’edifici en qüestió i que transportaven en un cotxe 23 grams de cocaïna en dosis individuals llestos per a la venda i 43.000 euros ocults en un doble fons en els seients del darrere del vehicle, al qual només s’accedia accionant un dispositiu electrònic, i que va ser detectat gràcies a la feina dels guies canins dels dos cossos policials.

Hores després, en una segona fase de l’operatiu policial, es va realitzar un registre al domicili on se sospitava que operava l’organització criminal i on es van intervenir els cinc quilos de cocaïna de gran puresa, 100 pastilles d’èxtasi, 400 grams de marihuana processada, i 100 dosis de cristall llestos per la seva venda. També es van intervenir tres vehicles i diferents estris per al tractament de la droga. Els agents van localitzar una pistola detonadora de 9 mm i 46 cartutxos.

 

Vídeo (MP4)

Fotografies (ZIP)





Paraules clau

prevenció/ seguretat/