L’Ajuntament signa un conveni de col•laboració amb la Fundació Pau Casals per difondre el llegat d’un dels noms més universals de la cultura catalana : Servei de Premsa

L’Ajuntament signa un conveni de col•laboració amb la Fundació Pau Casals per difondre el llegat d’un dels noms més universals de la cultura catalana

15/11/2020

El Conservatori Municipal de Música de Barcelona, gestionat per l’Institut Municipal d’Educació (IMEB), acollirà concerts de la fundació, i els alumnes de les escoles municipals de música i del Conservatori faran concerts al Museu Pau Casals

L’Ajuntament, a través de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Pau Casals, institució que gestiona el llegat del músic, per tal de refermar el compromís de col·laboració existent entre totes dues i alhora propiciar les activitats conjuntes entre aquesta fundació i els equipaments d’ensenyaments musicals de la ciutat.

Aquest no és el primer cop que es plasma en un conveni la voluntat de col·laboració entre les dues parts. En el període 2012-2016 es va articular un primer acord que ara s’ha volgut recuperar i ampliar.

Una de les novetats del nou conveni, que s’ha signat amb una vigència fins al 2023 prorrogable fins al 2025, és que amplia l’àmbit de col·laboració a les escoles municipals de música i arts de Barcelona, de les quals l’IMEB també és l’organisme titular. Així doncs, aquestes escoles, juntament amb el Conservatori Municipal de Música de Barcelona, seran escenari també de les activitats conjuntes que propiciarà aquest conveni i tindran com a objectiu promoure la figura musical i humanística de Pau Casals.

Així doncs, entre les activitats concretes que totes dues institucions es comprometen a impulsar destaca la celebració d’almenys un concert anual promogut per la Fundació Pau Casals, i que s’inclourà en el cicle “Dijous concerts”, que organitza el Conservatori. Activitat que s’acompanyarà de xerrades, tallers, classes magistrals i altres propostes que impartiran els músics de la fundació aprofitant la seva presència al Conservatori. A més a més, el Conservatori es compromet a cedir els diferents espais de la seva seu del carrer Bruc 110 (l’Auditori Eduard Toldrà, La Peixera, i la Sala Vermella) per al desenvolupament d’actes institucionals de la Fundació.

Per la seva banda, la Fundació es compromet a acollir concerts dels alumnes del Conservatori i de les escoles municipals de música i arts al Museu Pau Casals.

Totes dues institucions a més a més, s’oferiran mútuament assessorament musical.

 

Divulgar conjuntament el llegat musical i humanista de Pau Casals

La Fundació Pau Casals es va constituir l’any 1972 amb l’objectiu de conservar, difondre i gestionar el llegat humà, musical i patrimonial del mestre Pau Casals. Durant la seva primera etapa de formació, entre els anys 1889 i 1893, Pau Casals va ser alumne i professor ocasional a la llavors Escola Municipal de Música de Barcelona, antecessora de l’actual Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

La Fundació també té com a objectiu donar a conèixer les diferents facetes de Pau Casals, com a intèrpret, com a compositor i com a artista compromès. I per últim, es va crear per incentivar la recerca del seu fons documental i estudiar a fons la seva trajectòria i els diferents moments històrics que va viure.

Els objectius de la Fundació són compartits pels diferents centres d’ensenyaments musicals de la ciutat de Barcelona que gestiona l’IMEB: tant el Conservatori com les escoles de música i arts, són centres interessats en la divulgació i la conservació del llegat musical i humanista de Pau Casals, i són equipaments que a més volen establir una relació natural i participativa de la ciutadania amb la música a través d’activitats obertes a totes les edats i a tots els nivells.

 

Imatges de la Diada Pau Casals Barcelona 2020 que es va celebrar al Conservatori Municipal de Música de Barcelona el passat 17 d’octubre. A l’acte hi van participar l’Orquestra Amadeus VOZES, l’Orquestra Xavier Montsalvatge i un grup de 20 violoncel·listes dirigits pel Mestre Antoni Ros Marbà.

https://ajuntament.barcelona.cat/premsa/wp-content/uploads/2020/11/081-DIADA-PAU-CASALS-2020-scaled.jpg

https://ajuntament.barcelona.cat/premsa/wp-content/uploads/2020/11/148-DIADA-PAU-CASALS-2020-scaled.jpg

https://ajuntament.barcelona.cat/premsa/wp-content/uploads/2020/11/025-DIADA-PAU-CASALS-2020-scaled.jpg

https://ajuntament.barcelona.cat/premsa/wp-content/uploads/2020/11/064-DIADA-PAU-CASALS-2020-scaled.jpg

 

 Compartiu aquest contingut