L’Ajuntament de Barcelona acorda amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya reforçar la digitalització, formació i assessorament laboral del sector : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona acorda amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya reforçar la digitalització, formació i assessorament laboral del sector

17/11/2020

A través de Barcelona Activa, l’Ajuntament crearà blocs de formació específica en capacitació digital, tallers d’expressió oral i escrita o emprenedoria i fiscalitat en el sector periodístic

En un mercat laboral post Covid incert i canviant, el conveni té com a prioritats col·laborar en l’assessorament i orientació laboral, i la capacitació digital i professional dels i les treballadores dels mitjans i el sector de la comunicació

També es crearà un nou bloc de formació dins de les Antenes Cibernàrium vinculat a l’alfabetització mediàtica i adreçat a persones grans per saber detectar i no ser víctimes dels “bulos” i les fake news, mitjançant col·legiades i col·legiats que formen en detectar les falses notícies i en la dieta mediàtica

Ambdues institucions realitzaran un estudi per avaluar l’estat del periodisme i la comunicació en l’àmbit metropolità de Barcelona, per detectar nous nínxols de treball i conèixer l’evolució de les sortides professionals, especialment en l’àmbit digital

L’Ajuntament de Barcelona ha signat avui un conveni de col·laboració amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya per reforçar la digitalització, formació i assessorament laboral dels i les professionals del periodisme i la comunicació a Catalunya.

 

 

A partir d’aquest conveni i a través de Barcelona Activa, l’Ajuntament crearà blocs de formació específica en  àmbits com la capacitació digital, la detecció de fake news, tallers d’expressió oral i escrita o emprenedoria en el sector periodístic. A més, ambdues institucions realitzaran un estudi per avaluar l’estat del periodisme i la comunicació en l’àmbit metropolità de Barcelona, per detectar nous nínxols de treball i conèixer l’evolució de les sortides professionals, especialment en l’àmbit digital.

Per al tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, “amb aquest conveni ampliem i reforcem encara més la formació sobre comunicació adreçada a les persones, empreses i entitats de la ciutat, i ho fem de la mà dels col·legiats i col·legiades del Col·legi de Periodistes de Catalunya, per professionalitzar al màxim aquesta capacitació digital i la professionalització laboral i empresarial”. Collboni ha posat en valor que “aquest acord és alhora una manera de col·laborar amb el sector de la comunicació i la informació, potser més important encara en aquest context, per contribuir a garantir una informació veraç i l’accés de la ciutadania i el teixit econòmic a la màxima informació i de millor qualitat possible”. Per al tinent d’alcaldia, “aprofitem per posar a l’abast de la ciutadania el coneixement i experiència dels i les professionals, i alhora posem tot el know how de Barcelona Activa a l’abast dels professionals de la comunicació per millorar la seva situació davant el mercat de treball, amb assessorament, formació específica o emprenedoria i fiscalitat”.

De la seva banda, el degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, ha destacat que “aquest és un acord de col·laboració en què tothom hi surt guanyant. Beneficiarà als col·legiats i les col·legiades perquè els hi posarem al seu abast eines i serveis que reforçaran les seves capacitacions digitals i disposaran d’un potent servei d’assessorament, especialment per impulsar els seus projectes periodístics i comunicatius. I també serà un benefici per a la ciutadania de Barcelona perquè els hi posarem al seu abast el nostre coneixement; especialment en matèria de formació en comunicació i en la lluita contra la pandèmia de desinformació que generen les fake news o notícies falses a diferents col·lectius, especialment els més vulnerables”.

 

Màxima col·laboració per a un mercat laboral post Covid incert i canviant

El conveni té també per finalitat reforçar els vincles entre els diversos serveis públics de formació i informació que són d’interès per la ciutadania i el teixit productiu en la situació actual, derivada de la Covid-19, on la informació és canviant i el mercat laboral és ple d’incerteses. Té una vigència de dos anys, prorrogables fins a un màxim de quatre, fins al 2024.

Concretament, amb la signatura d’aquest conveni, l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa:

 

Per la seva part, el Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC):Compartiu aquest contingut