El Pressupost 2021, que concentra tots els recursos a superar la crisi de la Covid, supera el primer tràmit a la comissió d’Economia i Hisenda : Servei de Premsa

El Pressupost 2021, que concentra tots els recursos a superar la crisi de la Covid, supera el primer tràmit a la comissió d’Economia i Hisenda

18/11/2020

Els grups municipals de l’oposició s’abstenen i permeten que els comptes segueixin la seva tramitació

El Govern municipal planteja un Pressupost que creix un 6,5% i supera els 3.230 M€ i que preveu assolir una xifra rècord de gairebé 800M€ d’inversió per a l’any 2021

La Comissió d’Economia i Hisenda ha aprovat inicialment el Pressupost de l’Ajuntament de Barcelona per a l’any 2021 que ascendeix a 3.231M€ i que posa tots els recursos a fer front a l’emergència social que ha generat la Covid-19 i a impulsar la recuperació i la reactivació econòmica de la ciutat, ajudant als sectors i col·lectius fortament colpejats per la crisi.

El projecte de pressupost ha rebut els vots a favor del Govern municipal i l’abstenció d’ERC, Junts per Catalunya, Ciutadans, Barcelona pel Canvi i del Partit Popular.

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha agraït el to dels grups i ha destacat que es tracta d’un “pressupost excepcional per un any excepcional, de creixement i expansió enmig del decreixement, de capacitat anticíclica en inversió per pal·liar els efectes de la crisi social”. “ No son només pal·liatius o reactius sinó que també serveixen de base per la reactivació l’any vinent”. Segons Collboni, ara toca concretar i “no es tracta de sumar majories o triar uns socis o una altres”, per la quan cosa, ha dit, el govern ”estén la mà, no posa línies vermelles i estarà a l’alçada de les exigències”.

El regidor de Pressupostos i Presidència, Jordi Martí, ha agraït l’abstenció de la resta de grups i la predisposició a la negociació d’uns comptes “que permetin que l’Ajuntament pugui donar la millor resposta a la crisi que estem vivint”. Martí ha subratllat que “es tracta d’un pressupost expansiu però prudent que no posa en perill la solvència de l’Ajuntament” i que “té com a doble objectiu fer front a l’emergència social i a l’exigència de re engegar l’economia”. “La inversió es l’eina que té l’administració per reactivar l’economia”, ha afegit i ha posat com exemple la possibilitat d’adquirir habitatge per fer front a l’emergència social. També s’ha mostrat confiat en que tots els grups pressionaran per poder gestionar, des de la ciutat, una part dels Fons Europeus.

Aquest primer tràmit permet que el projecte expansiu que proposa el Govern se sotmeti ara a un període d’exposició pública de 15 dies per rebre al·legacions i propostes de millora. Pel que fa al calendari, el projecte hauria d’aprovar-se definitivament al Plenari de desembre.

Un pressupost expansiu per fer front a l’emergència social i impulsar la recuperació econòmica de la ciutat

El projecte preveu que la ciutat pugui disposar l’any vinent d’un volum de recursos dels més elevats de la història, 3.231M€, amb un creixement del 6,5% i 197,5 M€ més disponibles respecte el pressupost vigent. La proposta de pressupost preveu incrementar i estabilitzar la despesa en nivells màxims històrics per fer front a les necessitats socials urgents que s’han evidenciat. En concret, la despesa corrent arriba als 2.415, 5M€, el que suposa un increment de recursos de 29,5M€, (1,2%) respecte el pressupost vigent.

Pel que fa a les inversions es preveu assolir una xifra rècord de 795,4M€ d’inversió per a l’any 2021, amb un augment total previst de 202M€. Aquesta xifra inclou la inversió municipal prevista al PIM, que creix més d’un 30%, i els recursos que s’invertiran a través de l’Institut Municipal d’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHRB) i de l’empresa BSM.Compartiu aquest contingut