La 17a edició del Festival Barcelona VisualSound serà en format virtual : Servei de Premsa

La 17a edició del Festival Barcelona VisualSound serà en format virtual

24/11/2020



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’edició d’enguany se celebrarà entre els dies 9 i 18 de desembre i, a causa de la situació sanitària, es farà en format virtual

L’originalitat, la creativitat i l’enginy que aporten els realitzadors i les realitzadores audiovisuals fan d’aquest festival una aposta única i diferenciada a la ciutat de Barcelona

El període d’inscripcions al concurs “2 minuts en un 1 dia” ja està obert i es podran presentar les sol·licituds fins al dia 9 de desembre

La 17a edició del Festival Barcelona VisualSound, ajornada el passat mes de març a causa de l’emergència sanitària, tindrà lloc entre els dies 9 i 18 de desembre i, per primer cop, se celebrarà de manera virtual per garantir les mesures sanitàries. El festival esdevé un espai d’exhibició i una plataforma de promoció per a la gent jove artista i creadora de l’àmbit audiovisual.

En els últims anys, el Barcelona VisualSound s’ha convertit en un festival de referència per a noves propostes en el camp audiovisual, esdevenint en una de les principals plataformes de difusió de la creació en aquest àmbit de la ciutat, especialment en la promoció i difusió dels i les joves amb inquietuds creatives.

L’edició d’enguany segueix apostant per les persones joves, per la diversitat de formats i disciplines audiovisuals i per donar cabuda a públics i persones creatives amb sensibilitats diferents. El festival està adreçat, principalment, a joves creadors i creadores en l’àmbit audiovisual entre 16 i 35 anys, tot i que també està obert al públic en general interessat en el camp audiovisual.

El regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera, ha posat en valor la creativitat dels joves de la ciutat: “Barcelona està plena de creativitat jove, la pandèmia ha alentit i, en molts casos, aturat l’exhibició, però no pas la creació, i un dels sectors més productius en els joves és el de l’àmbit audiovisual”. Per aquesta raó convida a la ciutadania a “conèixer, gaudir i formar-ne part d’aquesta producció cultural” i reforça el compromís de l’Ajuntament “qui fa una aposta decidida per a la seva promoció i difusió cultural, i una bona mostra és el VisualSound.”

 Entre els dies 9 i 18 de desembre es durà a terme, amb inscripció prèvia, la programació d’activitats online i les sessions de visionat i premis de les 69 obres seleccionades en les categories de documental, ficció i videoclip a través de la plataforma Festhome. Per accedir-hi i fer la inscripció cal dirigir-se a la web del Festival barcelona.cat/visualsound.

La competició del festival reparteix un total de 8.200 € en premis, classificats en diferents modalitats de participació – documental, ficció i videoclip- i en un premi especial. El “Premi Jurat” per a cada categoria i concurs està dotat amb 1.300 €. El “Premi Públic” es decidirà a favor d’aquelles obres que rebin major percentatge de vot en les sessions de projecció respectives i està dotat, per a cada categoria i concurs, amb 450 €. Per últim, el premi especial del jurat “MAX20”, per cada una de les categories, premiarà a aquelles obres presentades per joves nascuts a partir de l’any 1998; el premi per a cada categoria serà de 400 €.

El concurs “2 minuts en 1 dia”, dirigit a experimentar un nou format, ha obert el seu període d’inscripcions fins al dia 9 de desembre. Aquest concurs consisteix a realitzar un curtmetratge de màxim 2 minuts de durada des de l’inici de la primera seqüència fins a l’últim fotograma en un màxim de 24 hores. El concurs s’iniciarà divendres 11 de desembre a les 20h, quan es donaran a conèixer les premisses a seguir a totes les persones inscrites i s’haurà de lliurar la peça, màxim de 2 minuts incloent crèdits, el pròxim dissabte 12 de desembre a les 20h.

El Festival Barcelona VisualSound és una iniciativa conjunta del Departament de Joventut i els districtes de Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó i Sant Andreu.

 





Paraules clau

Barcelona VisualSound/