[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] El Nadal de Barcelona tindrà la seva pròpia cançó per primera vegada : Servei de Premsa

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] El Nadal de Barcelona tindrà la seva pròpia cançó per primera vegada

26/11/2020



Temps estimat de lectura: 5 minuts

La peça “És Nadal” de la cantautora Paula Valls és una cançó plena d’esperança i missatge positiu que parla del dia a dia de Barcelona, i del què hem viscut en els darrers mesos, amb la voluntat de transmetre optimisme que tenen les nadales tradicionals

L’objectiu és que la peça formi part del fil musical de la ciutat aquest Nadal i que la ciutadania se la faci seva

La cançó es dona a conèixer el mateix dia de l’acte d’Encesa de Llums, quan es donarà el tret de sortida a l’enllumenat nadalenc de carrers i a la campanya d’activitats d’aquest Nadal 2020 a Barcelona

L’espectacle “Covinal” de la companyia Sol Picó protagonitzarà l’Encesa dels Llums de Nadal aquest vespre, en un muntatge que recorda les trobades de les festes nadalenques

Barcelona comptarà per primera vegada amb la seva pròpia cançó de Nadal. La cantant i compositora Paula Valls és l’autora d’”És Nadal”, una cançó fresca, plena d’esperança i esperit positiu que parla de les situacions del nostre dia a dia, del què hem viscut en els darrers mesos, de la quotidianitat a Barcelona, amb la voluntat de transmetre aquest optimisme i il·lusió que comparteix amb les cançons tradicionals de Nadal que tots hem corejat en les trobades nadalenques.

L’Ajuntament ha encarregat per primera vegada una cançó de Nadal, amb la complicitat del teixit comercial, amb la voluntat que la peça soni durant tota la campanya nadalenca a la ciutat i que la ciutadania se la faci seva. Barcelona inicia així un nou projecte de llarga durada amb la perspectiva que cada any una veu musical creativa de la ciutat composi una cançó de Nadal per a la ciutat.

 

 

Paula Valls és una intèrpret de música soul que canta principalment en anglès. El seu treball musical exhala una semblança de folk estatunidenc, passant del jazz, al blues, i del funk al soul. El treball discogràfic de Paula Valls va començar amb Black and White (RGB, 2016). El seu segon treball discogràfic, I AM, és un CD de llarga durada de 2018.

Valls interpretarà “És Nadal ”a Plaça Catalunya dissabte 26 i dimarts 29 de desembre de 2020. La cançó estarà disponible a Spotify i a Youtube i sonarà aquest vespre a l’acte d’Encesa de Llums, al Born.

 

Tió del Mercat de Sant Antoni

També avui comença la instal·lació audiovisual i interactiva del Tió de Nadal ubicat al fossat del Mercat de Sant Antoni, desenvolupada per Playmodes. Quan el tió detecta la veu dels participants activa una videoprojecció que representa un trencament pedra a pedra del mur, deixant entreveure un seguit d’escenes nadalenques il·lustrades que amaga al darrere.

 

 

Playmodes treballa amb tecnologies artesanals i creua la creativitat, el software i el hardware donant llum a instal·lacions immersives, projectes de mapping, escenografies digitals, instruments audiovisuals o dissenys de so per a espais concrets.

 

Acte d’Encesa de Llums de Nadal amb la companyia Sol Picó

L’espectacle “Covinal” de la companyia Sol Picó centrat en les trobades familiars de les festes nadalenques donarà pas avui a l’Encesa dels Llums de Nadal de Barcelona.

 

 

El muntatge tindrà com escenari la plaça Comercial del barri del Born, en línia amb la voluntat de l’Ajuntament que la campanya de Nadal posi especial atenció en el centre de la ciutat i en els grans eixos comercials en uns moments de gran dificultat econòmica per al sector.

“Covinal per Sol Picó” recull la complicada situació que tots hem viscut durant el 2020 i llença a la vegada un clam d’esperança, un crit perquè visquem amb intensitat tots els moments quotidians, totes les trobades amb la família, encara que sigui d’una manera íntima i continguda. 15 intèrprets, 9 ballarins i 6 músics, es mouran des de les façanes del Mercat del Born fins a petites i grans plataformes per configurar escenes que ens són molt properes perquè formen part dels nostres records familiars durant les festes de Nadal.

“Covinal” vol teixir també una complicitat amb aquells comerciants i proveïdors locals que estan passant mesos molt delicats degut a la pandèmia. Per això, el muntatge parla de com menjar tots plegats és un acte social amb repercussions profundes: des del moment de la tria dels aliments i la preparació del menú, passant pel moment de parar taula, entaular-se, gaudir del menjar i allargar la sobretaula.

 

Més il·luminació nadalenca i reforç a les zones més comercials

L’Ajuntament té la convicció que la il·luminació nadalenca és una eina clau per contribuir a la recuperació del teixit comercial de la ciutat durant les festes nadalenques. És també una de les principals demandes del sector comercial de cara a les festes. Aquest any s’ha fet un esforç redoblat, gràcies a la cooperació entre consistori i entitats comercials, perquè la ciutat incrementi i millori la qualitat de la seva il·luminació nadalenca, que s’exhibirà als carrers des d’avui i fins al 6 de gener. En conjunt, s’il·luminen més de 100 kilòmetres lineals de vies públiques de Barcelona.

 

 

 

L’Ajuntament ha incrementat un 65% la inversió en la il·luminació nadalenca passant del 1.200.000 euros de l’any passat a 1.712.891,13 euros d’engany. Aquest increment de la inversió es tradueix en diferents iniciatives, com la il·luminació de més vies del centre de Barcelona i els eixos comercials, l’increment de la subvenció per als carrers il·luminats que promouen les associacions comercials, del 50% al 75% de subvenció a tota la ciutat, la il·luminació dels 39 edificis de mercats municipals o el nou model de contractació al qual aquest any s’han apuntat 16 carrers.

S’il·luminaran més vies públiques al centre de la ciutat, aquelles que el consistori finança al 100%. Plaça Catalunya tindrà llums de Nadal per primera vegada i Balmes, després de molts anys, i es consoliden Plaça Urquinaona i Via Laietana, que ja es van il·luminar l’any passat. Es continuen il·luminant Gran Via, Aragó, Paral·lel i Plaça Universitat. I es torna a il·luminar Diagonal, Passeig de la Verneda, Binèfar i Via Trajana, i tant Creu Coberta com el carrer Pelai tornaran a tenir arcs de llums de banda a banda del carrer en comptes d’ornamentació només a les voreres.

A més, s’il·luminen per primera vegada els 39 edificis de mercats municipals, tenint en compte que en molts casos, els mercats constitueixen el centre neuràlgic de la zona comercial dels seus barris.

En conjunt, aquest any s’ha iniciat el camí cap a un nou model de disseny, planificació i gestió dels llums de Nadal que es consolidarà al 2021 i que ha de comportar també un increment de la qualitat de la il·luminació en el conjunt de la ciutat, amb especial incidència al centre de Barcelona. El relat nadalenc integral a tota la ciutat permetrà, dins de la diversitat, sostenir una mateixa estètica des d’una vessant de valors, una vessant de icònica, i una vessant energètica.

 

Documents relacionats

Cançó “És Nadal” (àudio, m4a)

Entrevista a Paula Valls 1/2 (vídeo, mp4)

Entrevista a Paula Valls 2/2 (vídeo, mp4)

Entrevista a Paula Valls 2/2 (àudio, wav)

Entrevista a Paula Valls 2/2 (àudio, wav)





Paraules clau

nadal/