Nou Barris celebra unes jornades per fomentar la reactivació econòmica del Districte : Servei de Premsa

Nou Barris celebra unes jornades per fomentar la reactivació econòmica del Districte

29/11/2020

Les jornades “El desenvolupament econòmic de Nou Barris: reptes i oportunitats” recolliran reflexions i propostes dels diferents agents del territori que puguin contribuir a l’elaboració del nou Pla de Desenvolupament Econòmic del Districte de Nou Barris 2021-2023

En format virtual, comptaran amb tres taules de debat on participaran representants de l’Ajuntament i d’entitats i empreses del districte

El 3 i 4 de desembre, Nou Barris celebrarà les jornades “El desenvolupament econòmic de Nou Barris: reptes i oportunitats”, plantejades com un espai participatiu en què diversos agents econòmics i socials del Districte podran compartir reflexions, debatre propostes i definir reptes assolibles, cercant vies de cooperació publicoprivada des de l’àmbit d’actuació de cadascú.

La situació d’emergència sanitària ha derivat en un escenari de crisi econòmica on la necessitat de reinventar-se és fonamental, per aquesta raó, aquest escenari també pot esdevenir un nou context generador d’oportunitats. Es considera un moment clau per definir aquestes noves oportunitats i les sinergies i fórmules de col·laboració entre el sector privat i el sector públic, fonamentals quan es parla de desenvolupament econòmic local.

Nou Barris va patir seriosament l’impacte de la crisi econòmica del 2008 i des de llavors el desenvolupament econòmic del districte ha esdevingut un dels principals reptes. Al 2018 es va crear Nou Barris Activa, de la mà de Barcelona Activa, per generar més ocupació i creació d’empreses al territori. Davant d’una nova situació ara també amb els efectes de la pandèmia es considera necessari analitzar, reflexionar i compartir propostes que permetin abordar de diferents maneres les noves realitats econòmiques des d’una mirada local i des de l’òptica del districte i que puguin contribuir a l’elaboració del nou Pla de Desenvolupament Econòmic del Districte de Nou Barris 2021-2023.

Així, les jornades volen esdevenir un espai per:

Les jornades seran en format virtual i comptaran amb tres taules de debat a l’entorn de la realitat territorial del teixit empresarial, l’ocupació i la innovació i la tecnologia, on hi participaran representants de l’Ajuntament, que explicaran l’estratègia municipal pel que fa a l’impuls i l’execució de polítiques de promoció econòmica, i representants d’entitats i d’empreses que exposaran la seva experiència. Així mateix, aquest serà l’espai on es presentarà la constitució d’una taula de treball dels actius tecnològics que té Nou Barris -entre ells el Parc Tecnològic de Barcelona Activa- per establir línies de col·laboració que incideixin en el Districte.  Per últim, una reflexió final guiada permetrà recollir totes les aportacions sobre noves estratègies de reactivació econòmica.

 

Vídeo regidor de Nou Barris Xavier Marcé

https://www.youtube.com/watch?v=IMm3IuFRzmM&feature=emb_logo

 

Enllaç amb el programa d’activitats

 Compartiu aquest contingut