Comencen a la ciutat de Barcelona els cribratges poblacionals per detectar contagis de Covid-19 : Servei de Premsa

Comencen a la ciutat de Barcelona els cribratges poblacionals per detectar contagis de Covid-19

30/11/2020



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament i la Generalitat col·laboren per posar en marxa uns dispositius que estaran en funcionament a partir de demà a diferents barris de la ciutat i s’allargaran diverses setmanes

Es faran tests de detecció del virus a la població asimptomàtica a partir de 18 anys

La ciutat de Barcelona comença a partir de demà a acollir cribratges intensius a la població per detectar possibles contagis de COVID-19 entre les persones majors de 18 anys, especialment casos asimptomàtics.

Els cribratges es faran en espais del departament de Salut de la Generalitat, de l’Ajuntament de Barcelona i també de la Universitat de Barcelona. De fet, compten amb la col·laboració del consistori, que desplegarà agents d’informació per mirar de gestionar les cues que es puguin produir, de l’Institut Català de la Salut (ICS), del Servei de Vigilància Epidemiològica de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), de centres d’atenció primària i dels hospitals Vall d’Hebron, Hospital del Mar i Hospital de Sant Pau.

 A continuació es relacionen els punts de cribratge que estaran en funcionament aquesta mateixa setmana:

En els propers dies es continuaran definint altres punts de cribratge que s’obriran a partir de la setmana vinent per donar cobertura al conjunt de la ciutat i especialment a aquells barris amb major incidència de nous casos.

Aquests cribratges tenen la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n’hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.





Paraules clau

COVID-19/ cribatges/