Barcelona es llença a la captació d’estudiants internacionals : Servei de Premsa

Barcelona es llença a la captació d’estudiants internacionals

01/12/2020

L’Ajuntament de Barcelona i BCU signen un acord amb una aportació de 73.000€ i endeguen una campanya específica per a captar estudiants i investigadors i investigadores a la ciutat en una estratègia per posicionar la marca Barcelona com a ciutat de talent, aprofitant el moment actual on algunes zones del mon posen traves a l’arribada de persones per estudiar i investigar-hi

El tinent d’alcaldia Jaume Collboni s’ha reunit amb els representants de les nou universitats de la ciutat per reforçar el treball que realitza el BCU, Barcelona Centre Universitari, el programa de captació i atenció a l’estudiant internacional

El BCU allotja una mitjana anual de 3.000 persones i n’assessora més de 100.000 l’any, segons dades fins al 2019, i és la principal plataforma d’entrada de l’estudiantat internacional als centres universitaris i de recerca de Barcelona

El tinent d’alcaldia Jaume Collboni s’ha reunit avui amb els representants de les nou universitats de l’àrea de Barcelona per reforçar el treball que realitza el BCU, Barcelona Centre Universitari, el programa d’acollida i atenció a l’estudiant internacional. La reunió, on també hi ha assistit la directora del BCU, Montse Serret, i telemàticament 15 membres de la comunitat universitària, ha servit per recollir les inquietuds del mon universitari i per acordar reforçar les accions del BCU per a la captació i atenció d’estudiants i investigadors i investigadores per a les universitats de Barcelona. Per a això, l’Ajuntament de Barcelona i BCU han signat un acord amb una aportació de 73.000€ i posen en marxa una campanya específica per a captar estudiants i investigadors i investigadores a la ciutat en una estratègia per posicionar la marca Barcelona com a ciutat de talent, aprofitant el moment actual on algunes zones del mon posen traves a l’arribada de persones per estudiar i investigar-hi.

 

 

 

 

En aquest marc, el tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha volgut “posar de manifest la prioritat que des de l’Ajuntament es dona al mon universitari” i transmetre “la voluntat de millorar el posicionament de Barcelona com a centre universitari i de recerca, perquè som una ciutat oberta i volem ser-ho també per al talent internacional, en contraposició amb altres llocs del mon on hi posen traves”. “En un moment en el qual països com el Regne Unit amb el Brexit, o els Estats Units, han posat traves al talent, Barcelona es vol presentar al mon com una ciutat atractiva per als i les professionals, investigadors i estudiants”, ha dit.

Collboni ha explicat que l’àrea econòmica municipal ha endegat una Mesura de Govern específica sobre el talent i ha posat èmfasi en les accions que s’hi preveuen per potenciar la captació, acompanyament i assessorament del talent internacional: “El talent internacional aporta competitivitat, creativitat i capacitat d’innovació i és una de les claus per a l’atracció de nova inversió i de l’aterratge d’empreses estrangeres que generin nous llocs de treball de qualitat, amb sous i condicions dignes per a la ciutadania de Barcelona”. “Per això -ha seguit Collboni- volem tot el que aporta de diversitat, complexitat i riquesa a l’àmbit empresarial, a l’ecosistema emprenedor i de les startups, al món acadèmic i científic, en definitiva, a l’economia local i la societat en el seu conjunt i volem treballar-ho conjuntament amb tota la comunitat universitària”.

El tinent d’alcaldia ha recordat algunes de les mesures posades en marxa per l’Ajuntament en aquest àmbit, com el Pla de Retorn per al talent jove autòcton, o la imminent oficina d’atenció al talent internacional, el Barcelona International Welcome Desk, i l’esforç per establir nous mecanismes de col·laboració amb l’Administració de l’Estat i de la Generalitat per reduir les barreres burocràtiques relacionades amb l’arribada del talent internacional, com facilitar l’obtenció de l’NIE, dels visats i permisos de treball o d’altres tràmits clau, entre altres iniciatives.

 

Més de 100.000 persones assessorades i 3.000 allotjades anualment

BCU va néixer l’any 1997 amb la missió de promocionar Barcelona i la seva àrea metropolitana com un centre universitari internacional. Realitza el servei oficial d’allotjament, acollida i acompanyament que les universitats i centres de recerca ofereixen a tots els i les estudiants, professorat i investigadors i investigadores que arriben cada any a Barcelona. Fins l’any 2019 ha estat allotjant una mitjana de 3.000 persones i assessorant més de 100.000 persones l’any principalment a través del seu web www.bcu.cat, la publicació Barcelona Talent Guide, per correu electrònic i presencialment a l’oficina del C/Torrent de l’Olla, 219, Barcelona.

El Barcelona Centre Universitari (BCU) és un projecte de la Fundació Bosch i Gimpera (de la Universitat de Barcelona (UB) i en són membres totes les universitats de Barcelona (UB, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Universitat Pompeu Fabra (UPF), Universitat Ramon Llull (URL), Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya (UVIC-UCC), Universitat Internacional de Catalunya (UIC), Universitat Abat Oliba CEU (UAO CEU), l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.Compartiu aquest contingut