Via lliure a la connexió de les xarxes de tramvia per la Diagonal : Servei de Premsa

Via lliure a la connexió de les xarxes de tramvia per la Diagonal

12/12/2020Temps estimat de lectura: 1 minut

El Govern municipal i el grup municipal d’ERC tanquen un acord que permetrà iniciar els treballs per la connexió de les xarxes de tramvia per la Diagonal la tardor del 2021

L’acord possibilita tancar el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona i l’ATM per a l’execució de les obres i posterior explotació de la xarxa tramviària unificada, obrint la porta a tramitar d’immediat els projectes d’urbanització i les obres d’infraestructura de la primera fase

El conveni estableix que la inversió pública en cap cas pot anar cap el benefici privat de les concessionàries, per la qual cosa caldrà fer les modificacions contractuals necessàries per desenvolupar el projecte. Un cop expirat el contracte vigent, tota la gestió passarà a ser pública

L’actuació urbanística s’iniciarà pel tram de l’avinguda Diagonal entre Girona i Castillejos i en aquest àmbit permetrà sumar més de 8.400m2 nous per vianants, prop de 2.500m2 d’espais ciclables i gairebé 5.000m2 d’àrees verdes

També s’actuarà a l’àmbit Canòpia, on hi haurà un intercanviador de transport públic amb una gran pèrgola fotovoltaica com a marquesina, la nova rambla dels Encants, tres nodes de biodiversitat i jardins. L’Ajuntament de Barcelona invertirà 56,2M€ en els dos projectes d’urbanització

 

 

Descarregar dossier en format PDF

Paraules clau

Diagonal/ Tramvia/