“Barcelona, fem plans de futur”, acte sobre el Fons Europeu de Recuperació i Resiliència a la ciutat : Servei de Premsa

“Barcelona, fem plans de futur”, acte sobre el Fons Europeu de Recuperació i Resiliència a la ciutat

14/12/2020



Temps estimat de lectura: 1 minut

Dimarts 15 de desembre, a les 11.30 hores (Saló de Cent, Ajuntament de Barcelona, pl. Sant Jaume 1), l’alcaldessa Ada Colau, presidirà l’acte “Barcelona, fem plans de futur”, sobre el Fons Europeu de Recuperació i Resiliència a la ciutat, juntament amb el primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni. A l’acte hi participaran representants dels agents econòmics i socials, sindicats, de l’àmbit de la recerca i les universitats a la ciutat, de les infraestructures sanitàries i del sector de la construcció; com Foment, Barcelona Global, Cercle Economia, el Barcelona Supercomputing Center, el BIST, les universitats públiques catalanes i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC).

El Fons de Recuperació Next Generation EU (NGEU) és un instrument de recuperació aprovat el 21 de juliol pel Consell Europeu i dotat amb 750.000 milions d’euros que s’executarà en 2021, 2022 i 2023, concentrant el 70% del seu pressupost en 2021 i 2022. Espanya serà, després d’Itàlia, el 2n país que més fons podrà rebre de NGEU amb 140.000 milions d’euros, i és en aquest marc on Barcelona opta a una part d’aquests recursos per destinar-los a la recuperació i reimpuls de la ciutat.

Aquest acte de presentació podrà seguir-se presencialment amb aforament limitat de 13 persones, previ registre al formulari http://barcelona.cat/rodespremsa.

Telemàticament, l’acte podrà seguir-se en streaming a través del lloc web del Servei de Premsa (https://ajuntament.barcelona.cat/premsa).

 





Paraules clau

Fons Europeu de Recuperació i Resiliència a la ciutat/