El Festival Brot reactiva a les bandes musicals emergents de la ciutat : Servei de Premsa

El Festival Brot reactiva a les bandes musicals emergents de la ciutat

17/12/2020



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El Festival Brot s’ha adaptat a la nova situació sanitària i a partir de demà el públic podrà votar de manera telemàtica a les seves bandes favorites. El Premi de Públic està valorat amb 300€ per la categoria Brot i 150€ per l’Embrió

La 10a edició ha estat  la més participativa de la història del festival. S’han presentat 117 propostes, el que equival a 450 joves inscrits

La 10a edició del Festival Brot, ajornada el passat mes de març a causa de la situació sanitària, es posa en marxa de nou amb l’obertura del vot telemàtic per escollir les bandes musicals preferides del públic. Les votacions estaran obertes des de demà fins al pròxim 21 de desembre i les formacions guanyadores del premi del públic s’anunciaran el dimecres 23 de desembre.

El Festival Brot és una mostra de propostes musicals joves, en format concurs, que pretén promocionar i impulsar als nous talents emergents de Barcelona, donant suport a les propostes musicals novelles i oferint-los un altaveu per donar-se a conèixer. En paral·lel, també té l’objectiu de difondre i promoure els equipaments juvenils i musicals municipals i  esdevenir una plataforma de difusió de la creació musical jove i emergent de la ciutat.

 

En l’edició d’enguany s’ha ampliat, per primera vegada, l’edat de participació fins als 29 anys i s’ha mantingut fins a 18 anys en la categoria Embrió. Això ha ajudat que aquesta hagi estat l’edició del Festival Brot amb més participació de la seva història. Durant el mes de febrer es van inscriure 117 propostes (86 agrupacions i 31 solistes), el que suma un total de 450 joves inscrits i inscrites. De les 117 propostes inscrites, el jurat va seleccionar 24 propostes semifinalistes per la categoria Brot i 5 per la categoria Embrió.

Davant la impossibilitat de realitzar concerts presencialment, la tria de les propostes finalistes de la categoria Brot s’ha dut a terme de manera virtual i interna a partir de la valoració dels temes i informació aportada per cada proposta musical a la fitxa d’inscripció al Festival. El jurat ha valorat l’originalitat i creativitat de les formacions i la seva qualitat tècnica.

Les 10 bandes i solistes finalistes han realitzat una gravació individual en directe, a porta tancada i garantint les mesures de seguretat, a l’Espai Jove La Fontana i l’Espai Jove Les Basses, amb la col·laboració dels i les joves estudiants de la Casa d’Oficis de l’Espectacle en Viu. L’enregistrament del concert estarà disponible a partir de demà al canal de Youtube de l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI. Des de la seva publicació i fins a les 24 hores del dilluns 21 de desembre, el públic podrà votar de manera telemàtica la seva formació preferida mitjançant un formulari online. La data màxima per la publicació de les bandes guanyadores del premi del públic serà el 23 de desembre.

Les bandes finalistes del Festival Brot 2020 en la categoria Brot són Asian Passerby, Istari, Samuel Nagati, Lia Sampai i La Chunga. Pel que fa a la categoria Embrió, els finalistes són Quiròfan, Sabana, Siesta Polar, Dreamers i Momentum.

Aquestes bandes finalistes ja han rebut el premi del jurat, de 300€ per la categoria Brot i de 150€ per la categoria Embrió. El premi del públic serà de 300€ i 150€ més, respectivament. Les bandes finalistes obtindran també 6 hores gratuïtes en bucs d’assaig dels equipaments organitzadors i un vídeo amb la filmació i edició  de les cançons interpretades a l’últim concert, que també rebran els participants de l’Embrió. A més, les propostes finalistes del Festival Brot són proposades per participar en alguns espais musicals de la ciutat com ara les festes de La Mercè, les festes de Santa Eulàlia – Lali Jove, Primavera als Barris i altres.

També des del Festival Brot es reforça l’assessorament als i les participants, i s’ofereix a totes les bandes semifinalistes una sèrie de formacions i assessoraments personalitzats i la possibilitat de participar en altres espais de l’escena musical amb persones expertes del sector musical, en col·laboració amb l’Associació Music Mentoring de Barcelona.

El Festival Brot l’organitza l’Ajuntament de Barcelona, impulsat des del Departament de Joventut, gràcies al treball conjunt dels diferents equipaments juvenils municipals que participen al Festival Brot: EJ Boca Nord, EJ Garcilaso, EJ La Bàscula, EJ La Fontana, EJ Les Basses, Casal de Joves de Les Corts, Casal de Joves del Coll i Centre Cultural Albareda.

 





Paraules clau

brot/ cultura/