L’Ajuntament de Barcelona rep un premi de l’Associació Espanyola d’Oficines en reconeixement als 20 anys del 22@ : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona rep un premi de l’Associació Espanyola d’Oficines en reconeixement als 20 anys del 22@

17/12/2020



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El guardó reconeix la transformació d’un districte, exemple d’innovació i de futur, dissenyat l’any 2000 de forma visionària

La cerimònia va tenir lloc ahir a Madrid, de manera presencial i telemàtica per visibilitzar projectes urbanístics, innovadors, tecnològics i sostenibles

Barcelona ha estat premiada pel desenvolupament dels darrers 20 anys del Districte innovador 22@ per part de l’Associació Espanyola d’Oficines (AEO), una entitat que reuneix professionals, empreses i institucions vinculades al sector econòmic de les oficines a Espanya. Durant el lliurament dels premis, ahir al vespre a Madrid, s’ha fet palès que el motiu d’aquest reconeixement és la transformació d’un Districte, exemple d’innovació i de futur, dissenyat l’any 2000 de forma visionària.

El regidor d’Indústries Creatives i Turisme, Xavier Marcé, va recollir el guardó, i va assenyalar  que “el Districte 22@ ha transcendit a la pròpia ciutat, sent capaç d’encomanar la seva creativitat i funcionalitat a la resta de Barcelona”. El regidor Marcé va subratllar que “Barcelona, com a ciutat global, aposta per aquest model integrador que facilita la convivència de l’espai productiu, residencial i comunitari. Un espai que ha esdevingut tot un emplaçament tecnològic, amb vivers d’empreses, emprenedoria, acceleradora d’start-ups, plataformes d’R+D+i, universitats i clústers de diferents àmbits de coneixement, juntament amb equipaments públics i habitatges”, per la qual cosa, Marcé ha recordat que “el projecte urbanístic inicial ara es desenvolupa en un entorn d’economia creativa i plena digitalització”.

Així, el 22@ suma al seu palmarès un reconeixement de la capital espanyola que fa públic els avenços i sinèrgies en aquest espai durant les darreres dues dècades. A més, el 22@ ha estat des de la seva creació un motor econòmic de la ciutat que ha permès que en temps de crisi Barcelona hagi seguit generant ocupació en sectors vinculats a la transformació digital i les indústries creatives. D’una altra banda, el seu disseny arquitectònic ha fet que els nous edificis siguin noves icones de la ciutat i el projecte ha permès conservar el patrimoni industrial del districte.

 

Model integrador i més sostenible

El premi coincideix amb la creació de l’Oficina Tècnica 22@, ubicada a l’Oficina d’Atenció a les Empreses de Barcelona Activa, i una aposta ferma de regeneració urbana que afavoreixi el seu dinamisme i el potencial econòmic i productiu, local i internacional, així com la posada en marxa d’un pla al Poblenou amb un 22@ més inclusiu i sostenible.

Els objectius dels Premis AEO són reconèixer la professionalitat, qualitat i innovació del sector econòmic d’oficines, i fomentar els valors de transparència i dinamització de la indústria d’oficines i àmbit immobiliari a Espanya.





Paraules clau

22@/