Barcelona commemora el Dia Internacional de les Persones Migrades amb el reconeixement a la iniciativa feminista i antiracista T.I.C.T.A.C. : Servei de Premsa

Barcelona commemora el Dia Internacional de les Persones Migrades amb el reconeixement a la iniciativa feminista i antiracista T.I.C.T.A.C.

18/12/2020

Com cada any en commemoració de la jornada, el Consell Municipal d’Immigració de Barcelona lliura el seu premi anual, enguany sota el lema “Per una Barcelona antiracista”

El CMIB reconeix també amb una menció especial l’Associació de Treballadors Pakistanesos per la seva tasca al si del Consell

Un any més, l’Ajuntament de Barcelona ha commemorat el Dia Internacional de les Persones Migrades que se celebra cada 18 de desembre amb el lliurament del Premi del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona (CMIB). Per aquesta dotzena edició, el lema sota els quals s’emmarca el Premi ha estat el de “Per una Barcelona antiracista”, amb els criteris de fomentar Barcelona com una ciutat de drets, promoure accions per combatre tota forma de racisme, xenofòbia, aporofòbia, discursos d’odi, islamofòbia i també el foment de la igualtat d’oportunitats, la participació, la plena ciutadania i facilitar la visibilització, l’autoorganització i l’empoderament de persones i entitats.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El guardó, amb una dotació econòmica de 7.000 €, ha estat per a l’associació T.I.C.T.A.C, pel seu projecte homònim, Taller de Intervenciones Críticas Transfeministas Antirracistas Combativas. La tria del premi ha anat a càrrec d’un jurat format per membres del CMIB i de l’Ajuntament de Barcelona, i persones de reconegut prestigi com Fàtima Ahmed, de Diàlegs de Dona, periodistes especialitzats com Xavier Rossinyol, experts en migracions i treball social, com Cari McCay, com entre d’altres. En aquesta 12a edició del Premi, s’han admès 13 projectes.

Alhora, les entitats que formen part del CMIB han reconegut amb una menció especial l’Associació de Treballadors Pakistanesos, amb una dotació de 2.000 €. La menció especial va dirigida cada any a una de les entitats del CMIB que durant el darrer any hagi destacat per la seva participació a les activitats i grups de treball del Consell, per haver dut a terme accions o activitats en col·laboració amb altres entitats i per haver contribuït a crear un bon clima de treball i d’entesa. La menció especial es determina a partir de la votació de les entitats membres, que a causa de la pandèmia enguany s’ha celebrat de forma virtual a través de la plataforma Decidim.Barcelona.

L’acte ha estat presidit per la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, acompanyada pel regidor de Drets de Ciutadania i Participació i president del CMIB, Marc Serra, el comissionat de Diàleg Intercultural i Pluralisme Religiós i vicepresident segon del CMIB, Khalid Ghali, i el vicepresident primer i representant d’ACATHI, Rodrigo N. Araneda. La conducció de l’acte l’ha realitzada la Safia Elaaddam, activista i comunicadora, coneguda a les xarxes socials com @hijadeinmigrantes, i hi ha actuat la rapera Miss Raisa.

El Dia Internacional del Migrant és una diada proclamada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 4 de desembre de l’any 2000, davant “l’interès de la comunitat internacional en protegir efectivament i plena els drets humans de totes les persones migrants, i destacant la necessitat de seguir tractant d’assegurar el respecte dels drets humans i les llibertats fonamentals de totes les persones migrants”.Compartiu aquest contingut