Barcelona aprova l’ordenança municipal del recàrrec de l’impost turístic per aplicar-ho a partir de juny 2021 : Servei de Premsa

Barcelona aprova l’ordenança municipal del recàrrec de l’impost turístic per aplicar-ho a partir de juny 2021

23/12/2020Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’ordenança aprovada avui preveu un augment de l’Impost d’Estades en Establiments Turístics de 0’75 euros, aplicable a partir del juny de 2021 si les circumstàncies ho permeten

La iniciativa culmina la proposta amb contingut de Declaració institucional que es va aprovar al Plenari del Consell Municipal del 30 de setembre de 2019

El Plenari  del Consell Municipal ha aprovat definitivament l’ordenança fiscal que permetrà posar en marxa el recàrrec municipal de l’Impost d’Estades en Establiments Turístics a partir del juny del 2021, si les circumstàncies ho permeten, tal com es recollia en l’acord amb el Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament. Barcelona culmina així la tramitació que permetrà posar en marxa el recàrrec de l’impost turístic a la ciutat de Barcelona de manera progressiva a partir del proper estiu, tenint en compte en tot moment les circumstàncies i l’evolució de la pandèmia.

L’ordenança també contempla que l’increment de l’impost es faci de manera progressiva. Així, l’augment seria de 75 cèntims l’any 2021; d’un euro l’any 2022; un altre euro el 2023; i finalment, 1’25 euros per al 2024.

Aquesta iniciativa culmina la tramitació de la proposta amb contingut de Declaració Institucional del 30 de setembre de 2019, que requeria a l’Ajuntament a sol·licitar a la Generalitat la creació d’un recàrrec municipal, la recaptació del qual va totalment a les arques municipals. Aquesta demanda va ser aprovada per la Generalitat de Catalunya i ve regulada per la llei 5/2020 i el decret llei 23/2020 de data 11 de juny de la Generalitat de Catalunya.

 

Una taxa al servei de la recuperació econòmica de la ciutat

L’Impost d’Estades d’Establiments Turístics s’ha posat aquest 2020 al servei de la recuperació econòmica, l’impuls de l’economia del visitant –que inclou el sector turístic, comercial i cultural- i del treball sostingut per la sosteniblitat de Barcelona com a destinació turística, amb nous punts d’interès als districtes menys centrals i una mirada a llarg termini per la gestió turística de la ciutat. Durant 2020, l’Ajuntament ha destinat més de 9’34 milions d’euros provinents de la recaptació de l’any 2019 d’aquest impost a projectes centrats en l’impuls de l’economia del visitant post Covid-19, a la posada en valor d’elements d’interès de ciutat als districtes i al suport a iniciatives culturals i creatives que posicionen la ciutat a nivell internacional, sense deixar de banda projectes centrals i essencials per a la gestió turística de la ciutat a més llarg termini, com els projectes de coneixement i turisme responsable i sostenible.

 

Paraules clau

Impost d’Estades en Establiments Turístics/

Anar a l'inici d'aquesta pàgina