L’Ajuntament instal·la 226 punts de recollida d’arbres als deu districtes de la ciutat : Servei de Premsa

L’Ajuntament instal·la 226 punts de recollida d’arbres als deu districtes de la ciutat

06/01/2021Temps estimat de lectura: 7 minuts

Els punts de recollida d’arbres i branques s’instal·laran del 7 al 17 de gener a tot Barcelona

Els serveis de neteja retiraran els avets i els serveis de jardineria els convertiran en encoixinat que permetrà millorar els jardins i espais verds de la ciutat

L’any passat es van recollir un total de 8.809 arbres de Nadal

Com cada any, del 7 al 17 de gener, l’Ajuntament de Barcelona ofereix a la ciutadania 226 espais per a la recollida d’arbres de Nadal que se situaran repartits als deu districtes de la ciutat. L’objectiu és evitar abandonaments incívics que pertorbin l’espai públic i al mateix temps aprofitar un recurs natural per a la millora del manteniment dels espais enjardinats de la ciutat.

Els serveis de recollida de residus són els encarregats de la retirada periòdica dels arbres, majoritàriament avets, però també branques d’arbres diversos que han servit de decoració nadalenca a les llars, dipositats pels ciutadans per fer-ne el tractament com a material de jardineria. Es recomana lliurar els arbres nets d’elements ornamentals.

L’any passat els serveis municipals van recollir un total de 8.809 arbres de Nadal, que va permetre fer 150 m3 de triturat.

Els arbres recollits són transportats per al seu reciclatge al viver municipal, on es trituren i se’n deixen madurar les restes per passar després per l’encoixinament o mulching. Aquest procés requereix de dos o tres mesos de tractament per a obtenir una bona qualitat d’encoixinat. El material resultant es dipositarà en espais verds de la ciutat al llarg del primer semestre de l’any.

Anualment es realitza una nova aportació d’encoixinat en aquests espais per garantir els beneficis d’aquest material en el marc de les tasques de jardineria que es duen a terme al llarg de l’any. L’encoixinat, format pels residus vegetals triturats, és un element de jardineria que permet millorar la retenció d’humitat i l’aireig del sòl i al mateix temps ajuda a evitar l’aparició de males herbes. A Barcelona l’encoixinat es diposita sobre la terra vegetal ja sigui a l’interior de parcs i jardins com en petits espais enjardinats als carrers de la ciutat, principalment en zones d’arbustatge, planta vivaç i en grups de rosers.

 

Punts de recollida 2020

 

Ciutat Vella

 

Eixample

 

Sants-Montjuïc

 

Les Corts

 

Sarrià – Sant Gervasi

 

Gràcia

 

Horta – Guinardó

 

Nou Barris

 

Sant Andreu

 

Sant Martí

 

Tota la informació sobre el punts de recollida es pot trobar al web de Nadal.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
punts de recollida d'arbres de Nadal/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina