Barcelona reforça el dispositiu d’atenció a persones sense llar amb motiu del temporal : Servei de Premsa

Barcelona reforça el dispositiu d’atenció a persones sense llar amb motiu del temporal

09/01/2021

La mesura s’ha pres davant de l’acumulació de fenòmens meteorològics adversos, tot i que no està previst que les temperatures baixin per sota dels 0 graus

La ciutat compta hores d’ara amb prop de 2.900 places per acollir persones sense llar i ha invertit uns 45 milions d’euros només durant l’any 2020

L’Ajuntament de Barcelona ha reforçat aquest dissabte el dispositiu d’atenció per a persones sense llar a la ciutat. La decisió s’ha pres davant de l’acumulació de fenòmens meteorològics adversos, amb pluja, fred i temporal de vent, tot i que hores d’ara no està previst que les temperatures baixin per sota dels 0 graus centígrads. L’operatiu el coordina el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), s’ha decidit conjuntament amb Protecció Civil i compta amb la col·laboració de la Creu Roja i la Guardia Urbana de Barcelona.

La ciutat ja disposa des del passat 24 de novembre de dos equipaments extraordinaris posats en marxa amb l’activació habitual de la fase preventiva de l’Operació Fred. Aquests dos equipaments extraordinaris compten amb un centenar de places i han funcionant ininterrompudament durant l’últim mes i mig oferint allotjament d’emergència a uns 360 homes i 34 dones diferents. Aquest centenar de places s’han sumat a les 2.700 places per a persones sense llar que ja existien a la ciutat, gràcies a les quals s’ha pogut donar resposta fins ara al conjunt de persones que s’han adreçat als equipaments municipals. Les 2.700 places, de fet, ja eren un rècord històric absolut, assolit amb motiu de l’esclat de la pandèmia mundial de Covid-19 i la importància de respectar confinaments i assegurar condicions dignes per fer-los possibles. És en aquest context que Barcelona va posar en marxa un conjunt d’equipaments, algun d’ells pioners en l’atenció social, com és el que acull a persones en situació de drogodependències, joves o dones.

Amb aquest nou reforç que s’ha posat en marxa avui, Barcelona compta en total amb prop de 2.900 places d’acolliment en diferents equipaments i dispositius d’emergència. És així perquè als diferents recursos activats s’hi sumen ara un centenar de places més en un dels pavellons de Fira de Barcelona, que igualment ha reobert aquest dissabte. Igualment, a partir d’aquesta tarda, els diferents equips socials de carrer estan oferint proactivament a les persones que pernocten a la via pública que es desplacin a aquest nou centre d’acolliment d’emergència si així ho volen. La previsió és que aquest dispositiu específic d’intervenció s’allargui dos o tres dies, fins que la situació meteorològica millori.

L’Ajuntament de Barcelona torna a recordar la importància que totes les administracions públiques, com la Generalitat i el conjunt dels municipis de l’àrea metropolitana, s’impliquin per tirar endavant polítiques actives en la lluita contra el sensellarisme, i avançar així en l’assoliment de l’objectiu compartit de reduir aquest fenomen. És en aquest sentit que la ciutat de Barcelona ha augmentat el seu pressupost per a tendre persones sense llar prop d’un 30% durant només l’any 2020, fins a destinar-hi un total de 45 milions d’euros.

 

Consulta aquí l’últim balanç d’atenció a persones sense llar a la ciutat de BarcelonaCompartiu aquest contingut