L’Ajuntament renova el seu Centre de Processament de Dades per impulsar la transició digital : Servei de Premsa

L’Ajuntament renova el seu Centre de Processament de Dades per impulsar la transició digital

15/01/2021

En el marc de l’estratègia de la transició digital de l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut Municipal d’Informàtica renova el seu Centre de Processament de Dades

Adjudicat a l’empresa T-Systems el contracte de subministrament d’infarestructures TIC, serveis professionals associaciats i gestió del nou “Data Center” de l’Ajuntament amb una duració de tres anys

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal d’Informàtica, renova el seu Centre de Processament de Dades (CPD), per impulsar la transició digital i seguir avançant en el model de gestió més proper a la ciutadania i més transparent en la presa de decisions. El nou CPD, que ara s’ha adjudicat, facilitarà aquest propòsit així com la millora dels serveis a la ciutadania, gràcies a un nou model de gestió basat en la sostenibilitat del servei TIC, l’eficiència energètica i la reducció de costos operatius.

 

 

 

L’empresa encarregada de portar a terme la gestió i el manteniment del nou CPD serà T-Systems, que ha estat l’empresa adjudicatària del contracte de subministrament d’infraestructures TIC i serveis professionals associats al nou centre de dades. La companyia informàtica s’encarregarà de la gestió del nou Centre de Dades durant tres anys i amb un contracte per valor de 9.905.903 euros.

El nou CPD, a més d’allotjar sistemes d’informació com el Portal de Tràmits, les Webs Municipals o els Serveis d’Atenció al Ciutadà, contindrà també totes les futures aplicacions dels propers anys.  Disposarà de recursos propis i moderns de maquinari i programari de darrera generació per millorar la seguretat de la informació, reduir el cost total de propietat i augmentar el control i la personalització dels serveis municipals.

Addicionalment, amb aquest nou model es podrà aconseguir, a curt termini, la integració dels recursos propis amb els núvols públics configurant el que s’anomena un CPD Cloud Híbrid. Aquest permetrà la prestació de nous serveis digitals i incorporar intel·ligència artificial als processos municipals. Els beneficis que aportarà aquesta tipologia de tecnologia híbrida, a banda de l’estalvi de costos, serà l’agilitat per la posada en marxa de nous serveis per la contínua necessitat d’adaptació en la transformació dels serveis digitals a mesura que canvien les necessitas.

S’espera tenir el nou CPD en marxa i amb el gruix dels serveis funcionant a finals del 2021.Compartiu aquest contingut