Barcelona destina 450.000€ a projectes que treballin contra la feminització de la pobresa : Servei de Premsa

Barcelona destina 450.000€ a projectes que treballin contra la feminització de la pobresa

17/01/2021



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La subvenció s’ha atorgat a 46 projectes que actuen principalment en l’àmbit de l’ocupació o la inserció laboral i de l’empoderament de les dones. De la mateixa manera, la majoria es destinen a dones que es troben en situació de precarietat o sense llar

Aquest ajut s’emmarca dins de l’Estratègia contra la Feminització de la Pobresa i la Precarietat 2016-2024 i forma part del pla de xoc social contra els efectes de la crisi provocada per la Covid-19

L’Ajuntament de Barcelona ha resolt la convocatòria extraordinària de subvencions per a projectes que treballen per a la reducció de la pobresa i la precarietat de les dones. Els projectes seleccionats han estat 46 i l’import total de la subvenció és de 450.000 €.

L’ajut comparteix els objectius de l’Estratègia contra la Feminització de la Pobresa i la Precarietat 2016-2024 i forma part del pla de xoc social contra els efectes de la crisi provocada per la Covid-19, una emergència que ha tingut un impacte major en les dones, atès el seu punt de partida més vulnerable abans de la crisi. L’objectiu d’aquesta convocatòria és promoure la creació de teixit comunitari amb les entitats de dones del territori, així com la col·laboració amb els serveis públics i els equipaments de proximitat.

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha posat en valor la necessitat d’aquesta subvenció perquè “la pobresa i la precarietat tenen rostre de dona i ho estem comprovant amb aquesta crisi, on 7 de cada 10 persones que acudeixen a demanar ajuts d’emergència als serveis socials són dones”. “Necessitem polítiques per combatre tant les desigualtats socials com les desigualtats de gènere, o fer-ho amb la col·laboració del teixit associatiu de la ciutat” ha afegit.

La convocatòria es va obrir el passat mes de setembre i s’han rebut un total de 79 projectes, dels quals, 46 han estat els seleccionats. Gairebé la meitat dels projectes subvencionats actuen a l’àmbit de l’ocupació i la inserció laboral i una tercera part en l’empoderament i participació de les dones. La resta d’àmbits d’actuació són salut, habitatge, formació o cures, entre altres. Els projectes es dirigeixen majoritàriament a dones que es troben en situació de precarietat, sense llar o amb diversitat funcional o problemes de salut, així com a dones migrades, gitanes, víctimes de violència o treballadores de la llar i les cures.

Tots aquests projectes s’han emmarcat en alguns dels objectius de l’Estratègia contra la Feminització de la Pobresa i la Precarietat 2016-2024. Les bases aprovades per la Comissió de Govern van fixar la innovació de les propostes i la relació amb la precarietat i pobresa femenina provocades per la crisi de la Covid-19 com alguns dels criteris per poder presentar-s’hi. Els projectes s’hauran de dur a terme abans de finals d’agost de 2021 i l’import concedit correspon a un percentatge del cost total de l’activitat objecte de la subvenció, amb un import màxim de 25.000€.

Des del mandat passat, l’Ajuntament de Barcelona té en marxa l’Estratègia contra la Feminització de la Pobresa i la Precarietat 2016-2024, amb una extensa bateria de mesures que, entre d’altres, persegueixen la inserció laboral de dones en situació de vulnerabilitat, la dignificació dels sectors laborals més feminitzats, i combatre les desigualtats de gènere en el mercat formal, així com promoure les condicions socials bàsiques, l’empoderament i la participació sociopolítica de les dones més vulnerabilitzades.





Paraules clau

Feminització de la Pobresa/ pobresa/