Suport de l’Ajuntament en el 30 aniversari de la defensa de les víctimes del terrorisme a Catalunya : Servei de Premsa

Suport de l’Ajuntament en el 30 aniversari de la defensa de les víctimes del terrorisme a Catalunya

19/01/2021Temps estimat de lectura: 2 minuts

Els regidors de Drets de Ciutadania i de Memòria Democràtica visiten la Unitat d’Atenció i Valoració d’Afectats per Terrorisme (UAVAT) per commemorar l’efemèride

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, i el regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa, han participat aquest matí per commemorar els 30 anys de defensa dels drets de les víctimes i persones afectades per terrorisme, a l’actual seu de la Unitat d’Atenció i Valoració d’Afectats pel Terrorisme a Torre Jussana, el centre municipal de serveis per a associacions al districte d’Horta-Guinardó. A la trobada han compartit espai amb Robert Manrique, representant de la UAVAT i qui va ser impulsor de la delegació catalana de l’Associació de Víctimes del Terrorisme fa 30 anys, que ha compartit amb els representants del Govern municipal informació sobre la documentació i tasca duta a terme en defensa de les persones afectades pel terrorisme les darreres dècades.

 

 

L’Ajuntament de Barcelona té subscrit un conveni l’Associació 11-M Afectados del Terrorismo, amb la qual col·labora la UAVAT, per tal de proporcionar suport econòmic i jurídic amb 50.000 euros a les acusacions penals que representen les entitats i les víctimes dels atemptats del 17A en el judici que se celebra actualment a l’Audiència Nacional. Aquesta aportació municipal se suma al suport econòmic amb 80.000 euros, proporcionat entre el 2017 i el 2018 a la UAVAT per al suport psicològic, seguiment i orientació de les persones que van patir els atemptats de la Rambla de Barcelona i Cambrils.

La UAVAT està constituïda per psicòlegs clínics, psiquiatres, advocats i professionals experts en atenció a les víctimes del terrorisme, i dirigida per persones amb llarga experiència en l’atenció a persones afectades.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
afectats/ terrorisme/ UAVAT/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina