Barcelona presenta l’informe “La bretxa digital a la ciutat de Barcelona” : Servei de Premsa

Barcelona presenta l’informe “La bretxa digital a la ciutat de Barcelona”

21/01/2021Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona enquesta 2.542 ciutadans i ciutadanes per analitzar la bretxa digital a la ciutat així com l’impacte de la pandèmia en els usos de les tecnologies de la informació i la comunicació

La immensa majoria de la ciutadania, un 92%, viu en llars connectades a internet i només un 8% de les llars no disposen de connexió a la xarxa

En quatre anys, les llars de renda baixa han incrementat el seu nivell de connexió del 75 al 91%, reduint a només 6 punts la diferència amb les llars de renda alta

El teletreball s’ha enfortit durant el confinament. Un 59% de les persones ocupades ha pogut desenvolupar la seva activitat laboral a distància però només el 43,7% de les persones que viuen en zones de renda baixa van poder teletreballar

Pel que fa a l’educació online, un 73,2% de l’alumnat menor de 16 anys ha pogut estudiar de manera telemàtica durant el confinament però un 26,8% no ha pogut fer-ho. Les dificultats per seguir l’educació en línia ha sigut majors entre les famílies de renda baixa

En els darrers quatre anys, els usos que més han crescut han sigut els cursos de formació, que s’han triplicat (del 13,5 al 48%), les cites o consultes mèdiques, que s’han doblat (del 35 al 70%), la realització de tràmits amb l’administració (del 42 al 75%),) i la compra-venda de béns o serveis (del 53 al 76%)

 

Descarregar nota de premsa en format PDF

Descarregar informe “La bretxa digital a la ciutat de Barcelona. 2020

Paraules clau

bretxa digital/ digitalització/