S’inicien les eleccions del Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat : Servei de Premsa

S’inicien les eleccions del Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat

25/01/2021

Avui comença el període de presentació de candidatures per formar part del Consell Rector i l’IMPD vol animar a les persones amb discapacitat a que participin per així garantir la seva veu en la presa de decisions polítiques

Les eleccions s’organitzen cada 4 anys i esdevenen una cita de participació ciutadana i incidència política per a totes les persones amb diversitat funcional de la ciutat de Barcelona

Durant el mes de març es publicaran les candidatures definitives i el període de votació s’iniciarà al juny

Joan Ramon Riera, regidor i president de l’IMPD ha posat en valor la importància del Consell Rector per garantir “un espai democràtic de co-governança, de construcció de consensos, de deliberació, i de debat.”

Aquest estiu Barcelona tindrà un nou Consell Rector a l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) de la ciutat. El procés d’elecció s’ha iniciat avui amb l’obertura del període de presentació de candidatures, on les persones interessades podran fer arribar la seva sol·licitud fins al 15 de març.

Les eleccions de representants s’organitzen cada quatre anys, d’acord amb els estatuts de l’IMPD, i esdevenen una cita de participació ciutadana i incidència política per a totes les persones amb discapacitat de la ciutat de Barcelona. El Consell Rector és l’òrgan de govern de l’IMPD que aprova el seu pla general i programa d’actuació. A més, és un canal a través del qual les persones amb discapacitat poden incidir en la presa de decisions polítiques, mitjançant els i les seves representants.

El Consell està format per 20 membres distribuïts en dues part: 10 representants de l’Ajuntament de Barcelona (govern, grups municipals i responsables executius) i 10 representants de les persones amb discapacitat de la ciutat escollits per elecció directa. Aquestes 10 persones representants del col·lectiu es distribueixen per sectors de discapacitat de manera proporcional a la seva presència a la població, és a dir, 5 places per al sector de persones amb discapacitat física o orgànica, 2 per trastorn de salut mental, 2 per discapacitat intel·lectual, i 3 places més dividides en els sectors de persones amb discapacitat intel·lectual, auditiva i visual.

El regidor i president de l’IMPD, Joan Ramon Riera, ha posat en valor la importància del Consell Rector com “un espai democràtic de co-governança, de construcció de consensos, de deliberació, i de debat.” També ha recordat que són “molts els reptes que tenim damunt de la taula, especialment en matèria d’accessibilitat comunicativa i transversalitat, i el procés electoral ens ha de permetre agafar un nou impuls, emprendre els reptes amb energia renovada i posar fil a l’agulla a escenaris post-Covid”. “No és plantejable impulsar polítiques i projectes sense deliberar plegats amb les persones que estan al centre de la política de les persones amb discapacitat”, ha puntualitzat.

Els requisits per presentar la candidatura són la majoria d’edat i certificar la discapacitat pel sector de persones amb discapacitat per la qual es presenta la candidatura. També s’ha d’adjuntar un document que justifiqui el suport del sector de diversitat funcional o discapacitat pel qual es presenta, això es pot realitzar de dues maneres, o bé presentant un document acreditatiu d’una entitat de persones amb discapacitat amb seu a Barcelona donant el seu suport a la candidatura, o presentant un recull de 50 signatures de persones amb discapacitat certificada i residents a la ciutat. De la mateixa manera, també s’accepten candidatures conjuntes per a un mateix sector de diversitat funcional.

Durant el mes de març es publicaran les candidatures definitives per a cada sector de discapacitat i s’obrirà el període d’inscripcions al cens electoral per a aquelles persones que vulguin votar i encara no estiguin registrades. La previsió és que les votacions es portin a terme durant el mes de juny.

Les candidatures es poden presentar de manera virtual, a través d’aquest enllaç, o bé de manera presencial, demanant cita prèvia, al Servei d’Atenció al Pública través de l’adreça electrònica eleccionsimpd@bcn.cat o al telèfon 934 132 716 (de dilluns a divendres, de 9.00 a 13.30 hores, i dimarts de 16.00 a 18.30 hores)

Per a qualsevol dubte sobre la presentació de candidatures, l’IMPD ha habilitat un telèfon i un correu electrònic: 934 132 716 i eleccionsimpd@bcn.cat. També es poden seguir les novetats a Twitter a través del hashtag #EleccionsIMPD

Per a més informació es pot consultar la pàgina web de les eleccions.Compartiu aquest contingut