Collboni fa una crida a la inversió estrangera per accelerar la recuperació econòmica de Barcelona aprofitant els Fons Europeus : Servei de Premsa

Collboni fa una crida a la inversió estrangera per accelerar la recuperació econòmica de Barcelona aprofitant els Fons Europeus

26/01/2021

El tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni s’ha reunit avui a l’Ajuntament de Barcelona amb representants de les cambres de comerç i oficines comercials d’Alemanya, Bèlgica-Luxemburg, França, Itàlia, Regne Unit, Dinamarca, Finlàndia, Suècia, Àustria i Holanda

Collboni ha animat les Cambres de Comerç Internacional a fer d’interlocutores amb les empreses dels seus països que operen a Barcelona, detectant iniciatives d’interès mutu per a les companyies i la ciutat.

El tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni s’ha reunit avui a l’Ajuntament de Barcelona amb representants de les cambres de comerç i oficines comercials d’Alemanya, Bèlgica-Luxemburg, França, Itàlia, Regne Unit, Dinamarca, Finlàndia, Suècia, Àustria i Holanda.

 

 

 

Durant la trobada, que també ha servit per analitzar la conjuntura actual de les empreses internacionals a la ciutat, Collboni ha fet “una crida al talent i la inversió estrangera per apostar per la reconstrucció econòmica de Barcelona amb les oportunitats que generen els Fons Europeus”, i ha demanat la “màxima implicació” a les cambres i oficines internacionals comercials “com a actors clau”, perquè facin d’interlocutores en el contacte amb les empreses i el talent internacional que opera a Barcelona per tal de detectar les línies estratègiques més importants, “canalitzar les peticions i animar-les”. Per al tinent d’alcaldia, les cambres comercials poden “actuar com a palanca del talent i el capital estranger que veu amb interès comercial la ciutat i que per tant són agents facilitadors i catalitzadors de primer ordre” perquè Barcelona aprofiti els Fons europeus per caminar cap a la reconstrucció econòmica, amb especial atenció als set eixos estratègics marcats en el pla municipal per a maximitzar la captació de recursos del Fons de Recuperació i Resiliència de la Unió Europea, que són: impuls de l’economia; mobilitat sostenible; transició digital justa; aposta per les renovables i la rehabilitació; enfortiment de la innovació i el coneixement; desplegament d’infraestructures sanitàries i socials, i recuperació de la natura a la ciutat.

A la reunió s’han posat de relleu tant l’oportunitat de negoci que suposen els Fons Europeus Next Generation EU per al sector privat com l’impacte macroeconòmic que es calcula generaran.

Igualment, s’ha destacat la necessitat de reforçar la col•laboració publicoprivada per fer un salt qualitatiu cap una economia d’alt valor afegit, basada en la innovació i que generi llocs de treball de qualitat.

La trobada, que s’ha celebrat a l’Ajuntament, ha comptat amb l’assistència presencial de les delegacions de França, Itàlia, Suècia i Dinamarca, mentre que la resta hi han participat de manera virtual.Compartiu aquest contingut