L’Escola Can Clos es mantindrà oberta després de descartar el seu tancament i es reforçarà el seu projecte i equipament : Servei de Premsa

L’Escola Can Clos es mantindrà oberta després de descartar el seu tancament i es reforçarà el seu projecte i equipament

28/01/2021

La direcció política del Consorci d’Educació de Barcelona ha decidit descartar de forma definitiva el tancament de l’Escola Can Clos. El president del Consorci i director general de Centres Públics de Catalunya, Josep Gonzàlez-Cambray, ho ha comunicat avui a les famílies i a la direcció del centre en una trobada conjuntament amb  la comissionada d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, Maria Truñó, i el regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra.

Aquesta decisió implica l’aposta per la continuïtat de l’escola i s’acompanya amb un  compromís formal per la millora de l’equipament educatiu per part de l’Ajuntament, que ha anunciat una inversió d’1,5 milions d’euros per fer reformes estructurals i  millores al centre, a través del Consorci d’Educació, començant aquest estiu.

A més, també es plantegen futures actuacions del Pla de Barris en la línia d’obrir l’equipament al barri amb usos educatius i comunitaris més enllà del temps escolar. Així mateix, s’ha comunicat el compromís del Consorci de continuar treballant conjuntament amb la comunitat educativa de l’escola, per garantir una oferta educativa de qualitat i un reforç del projecte vinculat a l’entorn natural dins del parc de Montjuïc.

L’evolució prevista del barri veí de la Marina, que és actualment un barri en creixement, és també un element que s’ha considerat a l’hora de prendre aquesta decisió, ja que es preveu que augmentarà la població i per tant la necessitat de places d’escola pública en aquest territori.

En el mes de febrer de 2020, després que el Consell de Direcció es plantegés la fusió de l’Escola Can Clos amb l’Escola Enric Granados per al curs 2021-2022, es va comunicar a les famílies aquesta decisió amb el convenciment que era la millor opció per garantir a l’alumnat  de l’Escola Can Clos un itinerari educatiu de qualitat. Els motius principals eren la baixa matrícula, les deficiències estructurals de l’equipament i la inversió que s’havia fet a l’Escola Enric Granados per ampliar els seus espais. Això permetia acollir i donar cabuda a l’alumnat de Can Clos. La decisió es va haver de posposar per la pandèmia de la COVID-19.

Des del moment en què es va plantejar la fusió, les famílies han reivindicat la continuïtat de l’escola i han plantejat a la direcció política del Consorci elements que li han fet decantar-se finalment per la seva continuïtat.Compartiu aquest contingut