La cerimònia del penó i l’ofrena floral marquen l’inici de les Festes de Santa Eulàlia : Servei de Premsa

La cerimònia del penó i l’ofrena floral marquen l’inici de les Festes de Santa Eulàlia

11/02/2021Temps estimat de lectura: 2 minuts

ATENCIÓ MITJANS: Els mitjans gràfics que vulguin fer seguiment de la cerimònia del penó en directe ho podran fer a la plaça de l’Ajuntament demà divendres 12 de febrer a partir de les 9:30 hores. L’ofrena floral a Santa Eulàlia tindrà lloc a les de les 19:15 hores, a la Baixada de Santa Eulàlia. 
Els mitjans que vulguin cobrir els actes presencialment és imprescindible que s’acreditin enviant un mail a gtalensm@bcn.cat.

Les festes de Santa Eulàlia s’adapten a la situació actual i, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, s’han hagut de suspendre les cercaviles, els balls i la resta d’activitats que tradicionalment se celebren al carrer. No obstant, sí que se celebraran, sense públic, la cerimònia del penó i l’ofrena floral a santa Eulàlia, dos dels actes més significats de les festes, que es podran seguir el divendres dia 12 a les 12 i a les 19:15 hores, respectivament, a través de les xarxes socials i del web de les festes de Santa Eulàlia.

D’altra banda, les colles i associacions de la ciutat han adoptat les mesures necessàries per poder oferir, amb seguretat, les mostres que estaven previstes. Es tracta de les exposicions de les gegantes Laies, al pati de l’Ajuntament; la del bestiari infantil de Barcelona; la del bestiari històric de Corpus; l’exposició de gegantons i capgrossos, i la mostra fotogràfica de la Federació Catalana de Catifaires, totes quatre a El Born Centre de Cultura i Memòria.

També es mantindran les portes obertes als museus de la ciutat els dies 12 i 13 de febrer, amb un gran nombre d’exposicions, tallers, conferències, representacions i altres activitats destinades a públics de totes les edats. Igualment, es podran visitar les diferents mostres que ha preparat La Casa dels Entremesos, com les exposicions temporals “Per no perdre el temps. Calendaris tradicionals, des del món rural a la societat industrial” i “Ombres xineses de Joan Amades”.

A l’apartat de Santa Eulàlia en línia es podran recuperar activitats d’altres edicions de les festes i activitats en línia d’enguany, així com reculls d’imatges que les federacions, entitats i colles han realitzat expressament per a aquesta edició.

Imatge gràficaCompartiu aquest contingut

Paraules clau
Festes de Santa Eulàlia 2021/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina