Ada Colau inaugura l’exposició “Barcelona Fotògrafes” en el marc dels actes del 8M : Servei de Premsa

Ada Colau inaugura l’exposició “Barcelona Fotògrafes” en el marc dels actes del 8M

06/03/2021

L’exposició mostra un relat sobre la imatge moderna de Barcelona a través de la mirada de les dones fotògrafes, sovint oblidades i poc reconegudes al llarg de la història

Ubicada a la plaça Comercial, en una instal·lació exterior i d’accés lliure, es podrà visitar fins al 6 de juny, després itinerarà pels diferents districtes de la ciutat

 

 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la tinenta de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, han inaugurat aquest matí l’exposició fotogràfica “Barcelona Fotògrafes” a la plaça Comercial, davant d’El Born Centre de Cultura i Memòria. La mostra recull 70 fotografies que mostren, per primera vegada, una crònica visual de la imatge moderna de Barcelona a través de la mirada de 21 dones fotògrafes, sovint oblidades i poc reconegudes al llarg de la història.

 

 

 

 

La mostra s’emmarca dins els actes de celebració del Dia Internacional de les Dones i vol reivindicar el paper d’unes dones que van ser pioneres en el món de la fotografia, situant Barcelona en el centre de les seves obres de creació, i construint així un relat i un imaginari feminista de la ciutat entre la dècada dels anys trenta i principis dels noranta.

Colau ha celebrat l’oportunitat de poder inaugurar l’exposició en el marc del 8M i amb la presència d’alguna de les autores. “El 8 de març és el símbol d’una història de segles en lluita i és molt oportú que aprofitem aquesta celebració per reivindicar aquestes fotògrafes, les d’aquí i les que van venir de fora, perquè la mirada de les dones en la construcció de la imatge de Barcelona no sigui mai més oblidada” ha declarat l’alcaldessa.

 

 

A l’acte també ha participat la fotògrafa i antropòloga Anna Boyé, i ha comptat amb l’assistència de la historiadora i curadora de l’exposició, Isabel Segura, i de les fotògrafes Silvia T. Colmenero, Guillermina Puig, Colita, Anna Turbau, Marta Sentís i Consuelo Bautista.

L’exposició es podrà visitar fins al 6 de juny de 2021 a la plaça Comercial, a davant d’El Born Centre de Cultura i Memòria, en una instal·lació exterior i d’accés lliure. La mostra serà itinerant per diferents espais dels districtes de la ciutat, començant per Sants-Montjuïc.

“Barcelona Fotògrafes” té com a punt de partida el llibre del mateix nom co-editat per La Fàbrica i l’Ajuntament de Barcelona l’any 2020, i ha estat possible gràcies a la col·laboració i el suport de la Regidoria de Feminismes i LGTBI, la Regidoria de Memòria Democràtica, El Born Centre de Cultura i Memòria, el Districte de Ciutat Vella, l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona i la Direcció de Comunicació de l’Ajuntament de Barcelona.

“Barcelona Fotògrafes” també es podrà visitar virtualment al web:
barcelona.cat/expofotografes

 

Dossier de premsa

Imatges “Barcelona Fotògrafes”Compartiu aquest contingut