Descoberta del faristol en memòria de l’activista Berta Cáceres : Servei de Premsa

Descoberta del faristol en memòria de l’activista Berta Cáceres

20/03/2021



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Berta Cáceres era una activista feminista hondurenya que va ser assassinada l’any 2016 després d’anys dirigint l’oposició a un projecte elèctric al riu Gualquerque

Aquest migdia ha tingut lloc, a la plaça de les Glòries, la descoberta del faristol en memòria de l’activista Berta Cáceres. L’acte, emmarcat en la commemoració del Dia Internacional de les Dones a Sant Martí, ha comptat amb l’assistència del regidor del districte de Sant Martí, David Escudé, entre d’altres.

 

 

 

Berta Isabel Cáceres Flores (La Esperanza, 4 de març de 1971 – 2 de març de 2016) era una activista feminista hondurenya que va lluitar en defensa del medi ambient i dels drets de les dones indígenes. Va ser una líder indígena lenca, feminista i activista en la defensa del medi ambient i  coordinadora del Consell Cívic d’Organitzacions Populars i Indígenes d’Hondures (COPINH).

Cáceres va dirigir una lluita de molts anys contra un projecte elèctric al riu Gualquerque, que amenaçava de desviar tres quilòmetres la llera del riu i posava en perill l’ecosistema i els mitjans de vida de les comunitats lenques. El 2015 li van concedir el Premi Ambiental Goldman, l’equivalent al Nobel d’ecologia, per la seva oposició a aquest projecte. Va ser assassinada l’any 2016, fet que va tenir un gran ressò internacional.

Per aquest motiu des de l’Ajuntament de Barcelona s’ha decidit crear un memorial a l’aire lliure al parc de les Glòries Catalanes amb el nom d’Àgora Berta Cáceres.





Paraules clau

Berta Cáceres/