Barcelona és la regió policial que registra un major descens dels fets delictius durant el 2020 amb una reducció del 41% respecte l’any anterior : Servei de Premsa

Barcelona és la regió policial que registra un major descens dels fets delictius durant el 2020 amb una reducció del 41% respecte l’any anterior

24/03/2021

Aquest matí s’ha celebrat la Junta Local de Seguretat de Barcelona presidida pel conseller d’Interior i l’alcaldessa, amb la participació dels diferents cossos policials i representants de la Judicatura i de la Fiscalia

Els furts han disminuït un 57%, els robatoris amb força un 31% i els robatoris amb violència i/o intimidació a la via pública un 32,6% 

L’activació del Pla d’Acció TREMALL el passat més de juny contra lladres multireincidents que actuen a la ciutat ha comportat 1.677 detencions en aquest àmbit, de les quals s’haurien dictat 291 ingressos a presó

La Guàrdia Urbana crea un grup de vigilància de l’espai públic a Ciutat Vella

Barcelona ha tancat l’any 2020 amb un descens del 41% dels fets delictius respete l’any anterior. És la regió policial que experimenta un major decrement en les infraccions penals, seguida de les regions policials metropolitanes. Durant l’any passat la reducció a nivell de Catalunya es va situar en un 26,7%. Aquest descens delinqüencial a la capital catalana va acompanyat d’una baixada del 23% de les detencions i un 17% dels investigats.

La situació generada per la pandèmia i les restriccions establertes en quant a mobilitat de les persones i confinament domiciliari en primer lloc i nocturn més tard han influït directament en la radiografia de les dades delinqüencials del 2020. Les estrictes mesures de seguretat establertes per l’impacte de la COVID-19 han suposat que enguany el nombre de turistes que visiten la ciutat s’hagi reduït dràsticament i que hagi augmentat el nombre de víctimes que viuen a la ciutat.

Durant l’any passat es van denunciar 133.383 fets delictius, (93.002 fets menys que en el període anterior), el que suposa una mitjana mensual de 11.115 fets delictius respecte als 18.865 registrats l’any anterior. Els delictes contra el patrimoni i els delictes contra les persones són els que experimenten una baixada més notable d’un 44,1% i un 8,4% respectivament, mentre que els delictes contra l’ordre públic i els delictes contra la salut pública pugen un 15,7% i un 45,5% respectivament. Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana van realitzar 17.292 detencions i 39.148 investigats.

 

Descarregat nota de premsa en format PDFCompartiu aquest contingut