Barcelona reconeix amb la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a títol pòstum al Pare Manel i a Pere Casaldàliga i amb la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu a la Federació Catalana de Natació : Servei de Premsa

Barcelona reconeix amb la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a títol pòstum al Pare Manel i a Pere Casaldàliga i amb la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu a la Federació Catalana de Natació

26/03/2021Temps estimat de lectura: 1 minut

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat aquest matí reconèixer amb la Medalla d’Or al Mèrit Cívic, a títol pòstum, a Pere Casaldàliga i al Pare Manel, i amb la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu a la Federació Catalana de Natació.

El Plenari ha atorgat, per unanimitat la Medalla d’Or al Mèrit Cívic, a títol pòstum, al Pere Casaldàliga Pla en reconeixement al seu combat permanent contra els abusos de poder i l’explotació, i pel seu ferm compromís a favor de la justícia social, de la igualtat i de la dignitat dels pobles indígenes.

També ha aprovat lliurar, per unanimitat, la Medalla d’Or al Mèrit Cívic, a títol pòstum, a Manel Pousa i Engroñat, més conegut com Pare Manel, en reconeixement al seu compromís solidari i l’activisme social en favor de les persones en situació de vulnerabilitat, en especial la infància en risc i les persones privades de llibertat.

Per últim, el Consell Plenari ha aprovat, per unanimitat, l’atorgament de la Medalla d’or al Mèrit esportiu de la ciutat de Barcelona  a la Federació Catalana de Natació “per la seva tasca de promoció de l’esport i, especialment, de la natació en totes les seves modalitats (natació, aigües obertes, natació artística, salts i waterpolo), pels èxits esportius assolits i per la seva contribució a la projecció de la ciutat amb la celebració, entre d’altres, de campionats mundials i continentals que han tingut lloc a Barcelona i que han fet que aquest esport sigui un dels més arrelats a la capital catalana”.

 Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Medalla d'Or/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina