L’aparcament BSM Mercat de Sant Antoni posa en servei una zona segura per a bicicletes : Servei de Premsa

L’aparcament BSM Mercat de Sant Antoni posa en servei una zona segura per a bicicletes

28/03/2021



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El nou servei proporciona un espai segur i de fàcil accés per a 48 bicicletes alhora

Aquest projecte s’emmarca dins dels objectius del Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2024 de crear més infraestructura d’aparcament segur per a bicicletes i alhora concorda amb l’estratègia de digitalització i innovació dels Aparcaments BSM per millorar l’experiència de les persones usuàries

L’Ajuntament de Barcelona i BSM treballen per potenciar una mobilitat més sostenible, segura, equitativa, eficient, connectada i compartida 

L’Ajuntament de Barcelona i BSM treballen per potenciar una mobilitat més sostenible, segura, equitativa, eficient, connectada i compartida, d’acord amb els objectius del Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2024, fomentant els desplaçaments a peu, en transport públic i en bicicleta. En aquest marc, una de les línies d’actuació recollides al pla és l’impuls d’una infraestructura d’aparcaments segurs per a les bicicletes a la ciutat.

 

 

En aquesta línia, la Xarxa d’Aparcaments BSM potencia l’ús de la bicicleta amb la instal·lació d’una nova zona segura i exclusiva de bicicletes a l’aparcament BSM Mercat de Sant Antoni (c. Comte d’Urgell, 1). L’objectiu d’aquest nou servei, que ja ha començat a funcionar, és oferir a les persones abonades i usuàries un espai més còmode i segur per aparcar les seves bicicletes.

Aquesta nova zona segura de bicis de l’aparcament BSM Mercat de Sant Antoni consta de 48 places, seguiment per videovigilància i d’un identificador per accedir a l’espai que permet l’entrada només a les persones amb dret a l’ús d’aquesta zona exclusiva. A més, també s’ha posat a disposició dels usuaris i usuàries una manxa per inflar els pneumàtics i ajudar a tenir cura dels vehicles.En els propers mesos, aquest servei s’instal·larà a l’aparcament BSM Mercat de la Boqueria i BSM Pl. del Fòrum per continuar amb la resta d’aparcaments de la Xarxa B:SM.

La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, explica que “donant compliment als objectius del Pla de Mobilitat Urbana, els darrers anys Barcelona ha potenciat la infraestructura ciclista de la ciutat i la instal·lació de nous aparcaments a l’espai públic per tal de fer una ciutat més ciclable i segura”. “Avui, amb aquesta acció de BSM, es vol donar un pas més incrementant l’oferta i millorant la gestió dels aparcaments segurs per als usuaris de bicicleta”, ha afirmat.

El PMU 2024 recull la voluntat de seguir ampliant i millorant la xarxa d’itineraris de bicicleta però també d’incrementar els aparcaments segurs. La manca de seguretat per a l’estacionament és un dels factors que frenen l’ús de la bicicleta com a transport habitual i per això es requereix d’espais segurs destinats al seu estacionament als punts d’origen i destí dels desplaçaments i/o la pròpia xarxa de bicicletes.

 

Operativa de funcionament

Per accedir a deixar o recollir una bicicleta de la zona segura de bicis, la persona usuària primer haurà d’identificar-se com abonada de la modalitat bicicleta a l’aparcament, mitjançant el codi QR de la seva targeta d’abonada. Aquells usuaris i usuàries que en vulguin fer un ús puntual per dia o fracció, també podran accedir-hi reservant el servei al caixer automàtic de l’aparcament, que li facilitarà un tiquet amb un  codi QR per accedir puntualment a l’espai.

Un cop identificat i validat el seu accés correctament, la porta es desbloqueja uns segons per poder accedir-hi. Un cop a dins, s’ha de deixar la bicicleta encadenada a l’espai reservat per abonats o a l’espai reservat per l’ús per dia o fracció.

Aquest nou servei suposa una gran millora pels ciclistes, ja que els permet gaudir de més comoditat i seguretat dins dels Aparcaments B:SM.

El preu d’aquest servei és 16,20€ al mes, en el cas de les persones abonades, i de 1,20€ per dia, en el cas de fer-ne un ús puntual.

 

La nova mobilitat urbana

B:SM ja ha liderat diferents projectes en matèria de digitalització i innovació que han anat transformant el concepte de l’aparcament a la ciutat. Ara, però, es fa un pas endavant en aquesta aposta per fer una transformació global i per fer front als reptes clau de les ciutats: la contaminació mediambiental, l’estalvi de temps i l’optimització de l’espai públic.

 





Paraules clau

aparcament/ B:SM/ bicicletes/ mercat/ mercat de sant antoni/ mobilitat/ prevenció/ sant antoni/ seguretat/