B:SM renova els certificats Global Safe Site que garanteixen la seguretat davant la situació sanitària : Servei de Premsa

B:SM renova els certificats Global Safe Site que garanteixen la seguretat davant la situació sanitària

31/03/2021



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Els espais i serveis de B:SM han obtingut la renovació del certificat Global Safe Site, que assegurà el compliment estricte de les mesures higièniques i de seguretat derivades de la situació sanitària actual

D’aquesta manera es garanteix la màxima seguretat dels treballadors i treballadores, així com dels usuaris i usuàries de les seves instal·lacions

B:SM va ser la primera empresa pública de tot l’estat en obtenir aquestes certificacions, al juny de 2020

Barcelona de Serveis Municipals ha obtingut la renovació del Global Safe Site, una certificació que assegura la correcta implementació dels procediments de prevenció d’higiene, seguretat, neteja i desinfecció exigits davant de la pandèmia del Coronavirus. Aquest certificat, desenvolupat per Bureau Veritas, garanteix el màxim compliment, i amb el màxim rigor, de les necessitats sanitàries actuals i la màxima seguretat als treballadors i treballadores de la companyia, així com als usuaris i usuàries de les seves instal·lacions.

B:SM ha aconseguit la qualificació Excellence de la certificació Global Safe Site, el que implica que no només es certifica que els emplaçaments i serveis de la companyia compleixen amb les mesures dictaminades pel Ministeri de Salut i l’Organització Mundial de la Salut, sinó que a més es faran assaigs de superfície de mostres preses a les instal·lacions com a verificació de la correcta aplicació dels processos de desinfecció i neteja.

 

Pel que fa a la mobilitat, estan certificats la totalitat dels aparcaments de la Xarxa d’Aparcaments B:SM, les Estacions d’Autobusos, l’AREA i la Grua Municipal, i pel que fa als serveis de lleure, han rebut la certificació l’Anella Olímpica, el Parc del Fòrum, el Zoo de Barcelona, el Port Olímpic, el Park Güell. També l’han obtingut altres serveis com els Agents Cívics, els Cementiris de Barcelona, i la mateixa seu de B:SM i els seus serveis corporatius. Cal recordar que B:SM va ser la primera empresa pública de tot l’estat en obtenir aquests certificacions, al juny del 2020.

El Parc d’Atraccions Tibidabo està a l’espera d’obtenir l’autorització de les autoritats sanitàries per poder obrir de nou les portes del Parc, i una vegada això passi, està previst que obtingui també la renovació del Global Safe Site. Mentrestant, el Parc ha obtingut recentment el segell de seguretat Safe Travels, del Consell Mundial del Viatge i el Turisme, reconegut internacionalment i atorgat per Turisme de Barcelona com a entitat gestora de la certificació a nivell local. Aquest segell assegura reconeix i valida l’aplicació de protocols de prevenció i higiene davant la Covid-19 seguint les directrius establertes per l’Organització Mundial de la Salut.

 

 

A banda, el Tibidabo, juntament amb el Park Güell, el Zoo, l’Anella Olímpica, el Fòrum, el Port Olímpic i l’Estació Barcelona-Nord, mantenen també amb el segell Safe Tourism Certified, un distintiu creat per l’Institut per la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) per a aquells espais turístics que implanten amb èxit els protocols establerts per l’ICTE. I el Tibidao, per la seva banda, ha obtingut recentment el segell Aquestes certificacions representen la manera més fiable de demostrar l’excel·lència i impulsar la millora continua a B:SM.

 

Procés de certificació

Bureau Veritas és l’encarregada d’auditar i verificar que les mesures es porten a terme, validant el compromís de B:SM i certificant que els mecanismes d’actuació davant la Covid-19 són els màxims que es poden establir segons la normativa en matèria de prevenció, incloent informació als treballadores de B:SM i els equips de protecció individual.

La certificadora, Bureau Veritas, es líder mundial en proves de laboratori, inspecció i certificació, i ajuda a través dels seus serveis, a garantir que els productes, serveis i processos, en aquest cas de B:SM, compleixin amb els estàndards i regulacions de qualitat, salut i seguretat, protecció i responsabilitat social.





Paraules clau

sanitària/ seguretat/