Barcelona pacificarà un nou tram del carrer Gran de Sant Andreu : Servei de Premsa

Barcelona pacificarà un nou tram del carrer Gran de Sant Andreu

04/04/2021

La Comissió de Govern aprova el projecte executiu de la reurbanització entre el carrer de Joan Torras i la plaça de Mossèn Clapés, que permetrà avançar en la transformació del vial en un eix amb preferència per al vianant i més accessibilitat

Les obres tindran un pressupost de 4,15M€, començaran el setembre i acabaran al cap d’un any i dotaran el carrer de plataforma única i mobiliari urbà i serveis nous

Amb el primer tram ja reformat entre Joan Torras i la rambla de Fabra i Puig/Onze de Setembre, el carrer sumarà un total d’1,3 km renovats que afavoriran el passeig i el comerç de proximitat

La transformació del carrer Gran de Sant Andreu enceta una nova fase. La Comissió de Govern ha aprovat inicialment el projecte executiu de la reurbanització de la via entre el carrer de Joan Torras i la plaça de Mossèn Clapés, al districte de Sant Andreu. L’actuació permetrà donar continuïtat al tram de carrer renovat a finals de mandat passat i seguir augmentant l’espai per al vianant i les zones d’estada, afavorint el comerç de proximitat i pacificant la circulació de vehicles.

El projecte tindrà un pressupost de 4,15 milions d’euros. La previsió és que les obres comencin el setembre i al cap d’un any acabin i els veïns i veïnes disposin d’un nou eix de passeig amb zones d’estada al barri, més accessible i la circulació de vehicles pacificada.

 

 

En coherència amb la intervenció ja feta entre la rambla de Fabra i Puig/Onze de Setembre i el carrer de Joan Torras, en aquest nou tram es dotarà el carrer d’una plataforma única amb preferència per a vianants i bicicletes. Quant al verd, es mantindran els 99 arbres que hi ha i se’n plantaran 18 de nous i 396 m2 d’arbustos. També s’actualitzaran tots els elements de la urbanització, com la pavimentació, serveis, telecomunicacions i drenatge, i es posaran 28 bancs i 19 cadires. L’objectiu és que Gran de Sant Andreu esdevingui una via cívica de gran qualitat urbana.

A més, la proposta inclou una petita part de tots els carrers transversals: Joan Torras, Agustí Milà, Guardiola i Feliu, Tramuntana, Campeny, Colòmbia, Valentí Iglesias i Balira. La superfície total de l’àmbit és de 9.384 m2, i s’actuarà sobre 460 metres de longitud de Gran de Sant Andreu, que amb els 850 del primer tram sumen un total d’1,3 quilòmetres de nou espai públic dedicat a la vida de barri.

La urbanització del carrer Gran de Sant Andreu respon a una demanda veïnal històrica del barri de Sant Andreu de Palomar. La intervenció va néixer d’un ampli procés participatiu previ a encarregar el projecte que va permetre donar resposta a les necessitats de rehabilitar el carrer i impulsar la recuperació d’espai per vianants en el principal eix comercial del districte de Sant Andreu. Per aquest motiu, tal com es va fer en la urbanització del primer tram, es constituirà una comissió de seguiment amb les entitats veïnals i de comerciants de la zona per recollir les seves aportacions i valorar com avança l’obra.Compartiu aquest contingut