Actuació per renovar els ascensors inclinats del carrer Telègraf : Servei de Premsa

Actuació per renovar els ascensors inclinats del carrer Telègraf

06/04/2021

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat els tràmits per la redacció del projecte executiu de millora, remodelació i posterior manteniment dels dos ascensors inclinats del carrer Telègraf per un pressupost de 685.392,39€ 

L’objectiu és incrementar la fiabilitat d’aquesta infraestructura de mobilitat vertical, actualitzant-la en base als nous requeriments tècnics i optimitzar i millorar el seu manteniment, amb l’objectiu de donar el millor servei als ciutadans

El projecte de remodelació es redactarà durant aquest any i les obres s’ executaran al 2022 

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat els tràmits per la redacció del projecte executiu de millora, remodelació i posterior manteniment dels dos ascensors inclinats del carrer Telègraf, al districte d’Horta-Guinardó. L’actuació té un pressupost de 685.392,39€  (IVA inclòs). L’objectiu és  millorar el servei oferint les màximes garanties de seguretat per a l’usuari. Es treballa per dur a terme el projecte al llarg del 2021 i  executar les obres al 2022.

Els objectius de la intervenció són els següents: 

El projecte de remodelació inclou les següent intervencions: 

L’Ajuntament de Barcelona treballa des de fa anys per millorar les condicions d’accessibilitat en els barris amb pendents pronunciats, especialment als barris de muntanya. L’orografia de la capital catalana fa imprescindible optimitzar, millorar i incrementar aquest tipus d’instal·lacions per ajudar als ciutadans a moure’s amb rapidesa i amb comoditat.

Actualment la ciutat compta amb una completa xarxa d’escales mecàniques, ascensors verticals i ascensors inclinats a l’espai públic que permeten salvar els desnivells i assolir dreceres entre àmbits que estan molt distanciats o en els quals és complicat d’accedir-hi. La xifra d’aquestes infraestructures de mobilitat i accessibilitat puja fins a 138 a tota la ciutat: 90 escales mecàniques, 43 ascensors verticals i 5 ascensors inclinats, que mouen 21.000.000 persones a l’any.Compartiu aquest contingut