El PEMB inicia el procés participatiu de Barcelona Demà on de moment s’han compromès a col•laborar 428 organitzacions del conjunt de la regió metropolitana : Servei de Premsa

El PEMB inicia el procés participatiu de Barcelona Demà on de moment s’han compromès a col•laborar 428 organitzacions del conjunt de la regió metropolitana

07/04/2021

El 28 d’abril hi haurà el tret de sortida dels “Cicles metropolitans”, el conjunt d’activitats presencials i virtuals que s’organitzaran per posar les bases per a la definició de les missions que configuraran el Compromís Metropolità 2030, el nou pla estratègic de la metròpoli dels 5 milions

Aconseguir que un ampli ventall d’actors del conjunt de la regió metropolitana s’involucrin en el procés “Barcelona Demà” per a l’elaboració del “Compromís Metropolità 2030”, el nou pla estratègic de la metròpoli dels 5 milions, és un dels principals objectius de l’associació Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB). La finalitat d’aquest pla és impulsar el progrés econòmic i social per reduir les desigualtats i la segregació urbana per primera vegada en el conjunt de la regió metropolitana de Barcelona (RMB) sense perdre de vista, a més, el context d’emergència climàtica i les condicions del món post-pandèmia. De moment, ja han mostrat el seu interès a participar 428 organitzacions del conjunt del territori metropolità, una xifra que anirà augmentant i afegint més diversitat conforme avanci el procés.

Es debatrà al voltant de sis blocs, que són diferents mirades que s’apliquen a la realitat de la regió metropolitana per a analitzar-la i extreure’n els principals reptes de futur. Aquestes mirades suposen l’organització temàtica i d’enfocament dels continguts del procés Barcelona Demà. Són les següents:

Així ho han explicat durant la roda de premsa de presentació del procés participatiu Barcelona Demà que ha tingut lloc l’Ajuntament de Barcelona i ha comptat amb les intervencions de Jordi Martí, president de la Comissió Executiva del PEMB, el coordinador general del PEMB, Oriol Estela Barnet, Teresa Bermúdez, comissària del procés Barcelona Demà i coordinadora del programa d’habitatge de Sant Joan de Déu Serveis Socials i Jordi Amat, comissari del procés Barcelona Demà i escriptor.

 

Els Cicles metropolitans

El procés participatiu per a les metròpolis resilient, pròspera, cohesionada i intel·ligent s’estructura en el que hem anomenat “Cicles metropolitans”. Tots quatre Cicles tindran la mateixa estructura i característiques:

Al llarg de les tres setmanes, i en paral·lel a les activitats obertes, tindrà lloc el debat virtual a través de la plataforma Decidim que ha habilitat el PEMB per aquest procés, on s’aniran penjant documents i vídeos de persones expertes, entre d’altres productes comunicatius.

[1] Una dinàmica Fishbowl consisteix a col·locar en un cercle entre 4 i 6 cadires en l’espai on tindrà lloc el debat. Les persones que volen debatre es situen a les cadires però sempre n’hi ha d’haver una de lliure. La resta de el grup es posa al voltant de la rotllana (el Fishbowl) per poder escoltar i observar la conversa. Es comença amb una pregunta preparada sobre el tema que s’està tractant. A partir d’aquest moment, qualsevol persona de el grup que vulgui contribuir amb una pregunta, opinió o observació pot aixecar-se i ajuntar-se a el grup de discussió seient a la cadira buida. En el moment que això passi, un dels altres participants ha de aixecar-se i sortir de l’Fishbowl de manera que sempre hi hagi una cadira lliure al centre per rebre a un altre participant. El PEMB traslladarem aquesta dinàmica a la virtualitat a través d’una eina anomenada Stoa.

 

Enllaços relacionats:Compartiu aquest contingut