La nova fàbrica Mercedes-Benz serà un gran espai d’activitat econòmica que connectarà els barris de Sant Andreu : Servei de Premsa

La nova fàbrica Mercedes-Benz serà un gran espai d’activitat econòmica que connectarà els barris de Sant Andreu

12/04/2021Temps estimat de lectura: 2 minuts

En el marc de l’estratègia de regeneració urbana dels barris del Besòs, el Govern municipal acorda un conveni amb la propietat d’aquest àmbit industrial en desús del Bon Pastor per transformar-lo en un nou teixit urbà amb usos veïnals i productius

Els edificis antics es conservaran per impulsar els polígons industrials de l’entorn, transformant la nau central en una plaça, i tota la finca esdevindrà un gran espai de relació ciutadana sense vehicles per on es podrà anar a peu i amb bicicleta, seguint el model de Superilla Barcelona

Es garantirà un equilibri d’usos on quasi el 60% seran d’habitatge i el 40% d’activitat econòmica, i hi haurà equipaments públics, zones verdes, comerços en planta baixa, oficines i usos industrials

En total s’espera que la transformació generi prop de 1.450 habitatges i espai d’activitat econòmica per acollir fins a 5.000 nous llocs de treball

S’ha signat un acord d’intencions amb la Fundació Privada Elisava, Escola Universitària per acollir la nova seu de la Facultat de Disseny i Enginyeria ELISAVA de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) en un dels edificis existents, amb 14.000m2 que acolliran al voltant de 2.000 estudiants, i es treballa per ubicar-hi la seu institucional de la UVic-UCC a Barcelona

S’està avançant amb la Fundació Leitat perquè hi instal·li un centre propi i lideri la implantació de noves empreses tecnològiques vinculades a les indústries creatives i 4.0

Ara, l’Ajuntament comença a redactar un modificació de planejament que reculli aquests criteris i obrirà un procés de participació ciutadana per al desenvolupament urbanístic del sector, que no suposarà cap cost per al consistori

 

Descarregar document en format PDF

Paraules clau

fàbrica Mercedes-Benz/ Sant Andreu/