Barcelona, escollida per formar part del comitè directiu del Pacte de política alimentària urbana de Milà per als propers dos anys : Servei de Premsa

Barcelona, escollida per formar part del comitè directiu del Pacte de política alimentària urbana de Milà per als propers dos anys

17/04/2021



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest dimecres 14 d’abril té lloc la primera trobada del nou comitè directiu amb Barcelona com a membre

Des d’aquest mes d’abril, Barcelona forma part del Comitè directiu del Pacte de política alimentària urbana de Milà, on durant els propers dos anys exercirà les funcions de supervisió estratègica per garantir que es dona compliment a la missió i al mandat del Pacte de respondre a les necessitats dels seus membres. L’elecció coincideix amb el fet que la ciutat de Barcelona serà la seu del 7è Fòrum Global del Pacte de Milà, que tindrà lloc del 19 al 21 d’octubre d’aquest any sota el lema “Cultivant la resiliència: alimentació sostenible per combatre l’emergència climàtica”.

La governança del Pacte de Milà està conformada per un comitè directiu elegit cada dos anys per l’assemblea de ciutats signants. El comitè representa les diferents àrees geogràfiques i compta amb un secretariat responsable d’implicar noves ciutats signatàries; desenvolupar associacions amb els grups d’interès i les institucions rellevants; participar en processos de promoció i política internacional relacionats amb l’alimentació; donar suport a les eleccions i al treball del comitè directiu del Pacte de Milà; donar suport a l’organització de Fòrum Global i Regional en col·laboració amb ciutats d’acollida; i organitzar els Premis del Pacte de Milà.

El comitè directiu estarà format per 13 membres, que representen cada àrea geogràfica del Pacte. Els membres del comitè directiu representen les ciutats signants del Pacte de Milà a les seves respectives regions.

Nous membres:

Aquestes han estat les eleccions amb més participació des del naixement del Pacte de Milà al 2015. S’han registrat 21 candidatures rebudes i 115 vots, la qual cosa significa que més de la meitat de les ciutats del Pacte de Milà han participat amb els seus vots.

 





Paraules clau

alimentació/ Pacte de Milà/ Pacte de política alimentària urbana de Milà/