Servei de Premsa
24/01/2025
Barcelona inicia una prova pilot a la Fira com el primer centre de vacunació massiva
26/04/2021
Temps estimat de lectura: 2 minuts
El dispositiu s’obrirà aquest cap de setmana i té una capacitat per administrar fins a 120.000 vacunes a la setmana
El Departament de Salut ha posat en marxa la prova pilot del primer centre de vacunació massiva a Catalunya. Durant el dia d’avui es vacunaran 1.000 persones d’entre 60 i 69 amb la vacuna d’AstraZeneca i servirà per provar tots els circuits d’aquest gran espai de funcionament.
La previsió és que el Palau 4 del recinte de Montjuïc entri en funcionament aquest mateix cap de setmana, del 30 d’abril al 2 de maig, i que s’hi administrin 6.000 dosis de Pfizer en 3 dies. Del 7 al 9 de maig es tornarà a obrir per continuar amb la vacunació i, a partir d’aquí, l’objectiu és tenir el recinte disponible cada dia.
Aquest és un dels grans espais de vacunació que el Departament de Salut habilita per tal d’evitar la congestió dels CAP i alhora fer arribar arreu el pla de vacunació.
La consellera, acompanyada per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i del director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, han visitat l’espai que a hores d’ara posa en funcionament un primer mòdul de 900 metres quadrats amb capacitat de posar 20.000 vacunes setmanals. Tot i això, en ple funcionament la Fira de Barcelona podria arribar a administrar fins a 120.000 vacunes a la setmana.
L’Ajuntament de Barcelona, per la seva banda, reitera la seva disposició a col·laborar amb el Departament de Salut en tot allò que estigui a les seves mans en la lluita compartida contra la Covid-19 i, més concretament, per poder accelerar el màxim el procés de vacunació.
En són una bona mostra els espais disponibles que actualment hi ha a la ciutat en els quals s’està vacunant contra la Covid-19 i que l’Ajuntament ha facilitat: 36 espais municipals i 15 mòduls instal·lats en terrenys que han requerit de la concessió d’una llicència municipal, entre d’altres. Això es completa amb la cessió de 62 auxiliars i agents cívics actualment destinats a la gestió d’aquests espais, especialment a les cues i l’entrada i sortida d’aquests equipaments. A més a més, i en previsió que l’arribada de dosis de les vacunes contra la Covid-19 s’acceleri, l’Ajuntament ha posat a disposició de la Generalitat 4 grans espais concrets per fer vacunacions massives que podrien atendre centenars de persones al dia: el Fòrum Besos, el Poliesportiu Francisco Calvo, el Parc Tecnològic de Nou Barris i el Centre Cívic La Sedeta. Tots aquests espais estarien igualment dotats amb personal municipal pel que fa a la gestió de les cues i el seu correcte funcionament.
La col·laboració entre les dues administracions ha estat igualment constant al llarg de la pandèmia, com demostra per exemple la construcció de pavellons sanitaris en un primer moment o, de manera més recent, la cessió de 76 espais municipals per a la realització de proves de detecció del nou coronavirus o per facilitar més espais en la campanya de vacunació contra la grip. Igualment, des de l’inici de l’estat d’alarma, l’Ajuntament de Barcelona ha destinat més de 300 auxiliars i agents cívics als espais públics de la ciutat per informar i acompanyar la ciutadania en el compliment de les normes sanitàries.
Paraules claucentre de vacunació massiva/ vacunació/