Debat a betevé entre els candidats i candidates a la Sindicatura de Greuges de Barcelona : Servei de Premsa

Debat a betevé entre els candidats i candidates a la Sindicatura de Greuges de Barcelona

03/05/2021



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dilluns 3 de maig, a les 21.30 hores, la televisió pública de Barcelona organitza el primer debat entre els vuit candidats a la Sindicatura de Greuges de la ciutat. Amb aquest format, es fa un pas més per, d’una banda, aprofundir en el coneixement de la institució entre la ciutadania, i, de l’altra, facilitar un espai en què les vuit candidatures puguin exposar els seus projectes i propostes per al desenvolupament del càrrec. Des del 19 d’abril i fins al 19 de maig està obert el procés de recollida de suports entre la ciutadania a través del Decidim.Barcelona, per tal de fer arribar el missatge als grups municipals, que hauran d’escollir el nou síndic o síndica a la sessió del Plenari municipal del mes de juliol. Fins a dia d’avui han participat en el procés 1.456 persones.

Després d’11 anys al càrrec, la síndica actual, Maria Assumpció Vilà, deixarà el càrrec en esgotar el termini màxim previst pel reglament i serà rellevada per una de les vuit candidatures presentades pel teixit associatiu de la ciutat.

Les persones que opten al càrrec són l’exregidor i exdirector de l’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa Ramon Nicolau; el professor de Dret de la UB i president de l’Insitut de Drets Humans de Catalunya, David Bondia; el defensor dels drets de les persones LGTBI Ricard de la Rosa; la professora i exportaveu del sindicat USTEC-STEs Rosa Cañadell; el president de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Vila Olímpica i president de la CONFAVC, Jordi Giró; l’arquitecta i professora d’Urbanisme a la UPC Zaida Muixí; l’educador social i membre del Consell Municipal de Benestar Social Rafel López Aguirre; i l’activista vinculada a la lluita antifranquista i el moviment feminista i catedràtica d’IES Isabel Alonso.





Paraules clau

betevé/ Participació/ Síndic de Greuges/ Síndica de Greuges/