El programa EN RESiDÈNCiA obre nova convocatòria i engega les seves presentacions públiques : Servei de Premsa

El programa EN RESiDÈNCiA obre nova convocatòria i engega les seves presentacions públiques

05/05/2021

Per a la 13a edició, que tindrà lloc durant el curs 2021-22, s’amplia a vint-i-set el nombre de centres d’educació secundària que podran acollir residències de creació contemporània

Entre el 5 de maig i el 16 de juny tindran lloc les mostres de creació contemporània fruit del treball conjunt d’artistes, docents i alumnes de 24 instituts públics de Barcelona treballades durant l’edició d’enguany

Amb aquesta nova edició s’ampliarà fins a 173 el nombre total de residències realitzades. Des del 2009, EN RESiDÈNCiA ha implicat 180 docents, 166 artistes i 2.550 joves estudiants d’ESO 

Del 4 al 27 de maig, els instituts públics de Barcelona interessats en participar a la 13a edició d’EN RESiDÈNCIA (curs 2021-2022) podran presentar les seves propostes. Les bases de la convocatòria descriuen el programa i els elements a incloure al projecte. La proposta haurà d’incloure una carta de motivació, que faci explícit el sentit de la participació de cada institut a EN RESiDÈNCiA, i el seu encaix en el projecte educatiu de centre. Així mateix el projecte haurà d’expressar la disponibilitat del centre educatiu i l’explicitació dels seus interessos i expectatives respecte als llenguatges artístics que es vulguin prioritzar.

Creadors EN RESiDÈNCiA als instituts de Barcelona és un programa de creació artística que proposa un espai de treball compartit entre artistes, alumnes i docents de centres públics d’educació secundària. Al llarg de tot un curs, i dins de l’horari lectiu, creadors i creadores de disciplines i generacions molt diverses desenvolupen un projecte artístic, juntament amb un grup de joves, des de la ideació fins a la presentació pública.

EN RESiDÈNCiA inclou creadors vinculats a tots els llenguatges i pràctiques artístiques, com les arts visuals i plàstiques, la creació en arts escèniques (dramatúrgia, dansa, performance, circ), la creació literària, l’e xperimentació sonora i la creació musical. Es convida a treballar la creació contemporània des de qualsevol dels àmbits curriculars (tecnologia, visual i plàstica, educació física, música, ciències humanes i socials, llengües, matemàtiques, etc.) de forma transversal.

EN RESiDÈNCiA ha incorporat, al llarg dels anys, diversos equips de mediació, amb una llarga trajectòria en l’àmbit de les mediacions entre cultura i educació: A Bao A Qu, Mercat de les Flors, Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia, Fundació Joan Miró, Museu Nacional d’Art de Catalunya, L’Afluent, La Central del Circ, Museu del Disseny, Experimentem amb l’Art, Museu d’Art Contemporani de Barcelona, Teatre Lliure, Antic Teatre, La Caldera, La Poderosa, Transductores i el Born Centre de Cultura i Memòria. En aquesta 13a edició s’hi sumen l’equip de Difusor, que vincula més directament EN RESiDÈNCiA a les pràctiques artístiques de l’art urbà, i de la Sala Hiroshima, incrementant la connexió del programa a les arts en viu.

Des de la primera edició del programa (2009), s’ha realitzat un total de 146 residències en 50 instituts públics de la ciutat de Barcelona, implicant a 180 docents, 166 artistes i 2.550 joves estudiants d’ESO. Amb aquesta nova edició del programa s’ampliarà fins a 173 el nombre total de residències realitzades.

Inici de les presentacions públiques d’EN RESiDÈNCiA

Les obres i els processos de creació de la dotzena edició d’EN RESiDÈNCiA (setembre 2020 – juny 2021) ja són a punt per a la seva presentació pública. Del 5 de maig al 16 de juny, es realitzaran les presentacions en viu de 24 propostes de recerca i experimentació en tots els llenguatges de la creació artística contemporània. Presentades en viu pels seus autors i protagonistes i, una vegada més, adaptades a les restriccions derivades de la Covid-19.

Com ja és habitual, cada procés de creació d’EN RESiDÈNCiA es presentarà en espais culturals i educatius d’especial significació per al projecte realitzat. Per primera vegada, es faran presentacions a HANGAR, Halfhouse, MUHBA Oliva Artés, la Sala Fènix i la Central del Circ. S’afegeixen a espais amb una llarga trajectòria de vinculació a les presentacions del programa, com son: Fabra i Coats – Fàbrica de Creació, el Mercat de les Flors, el Teatre Lliure, la Sala Beckett, el MACBA, la Galeria Àngels Barcelona, el Born CCM i la Casa Elizalde.

L’agenda de presentacions és encara en ple procés de construcció, i es poden seguir les seves actualitzacions en aquest mateix espai al web d’EN RESiDÈNCiA.

 

Material GràficCompartiu aquest contingut