La 5a Setmana d’Arquitectura de Barcelona recupera les activitats presencials : Servei de Premsa

La 5a Setmana d’Arquitectura de Barcelona recupera les activitats presencials

05/05/2021

Des d’aquest dijous fins al 16 de maig, l’esdeveniment ofereix més de 150 activitats que conviden la ciutadania a gaudir i conèixer en primera persona l’arquitectura i el patrimoni de la ciutat

Enguany tornen les activitats presencials, que inclouen les Festes d’Arquitectura dels deu districtes de la ciutat i itineraris, rutes guiades, visites i exposicions que compliran estrictament totes les mesures sanitàries i es combinaran amb d’altres online

Una de les novetats destacades és el primer BARQ Festival Internacional de Cinema d’Arquitectura de Barcelona, que projectarà pel·lícules i documentals vinculats a l’arquitectura als Cinemes Girona i a través de Filmin

Hi haurà una jornada sobre la Nova Bauhaus Europea, s’estrenarà un plànol-guia online amb les obres d’arquitectura més recents de Barcelona i hi haurà xerrades, debats, presentacions de llibres i activitats musicals, entre altres

Torna la Setmana d’Arquitectura a Barcelona, que celebrarà del 6 al 16 de maig la seva cinquena edició. L’esdeveniment oferirà de nou un ampli ventall d’activitats relacionades amb el món de l’arquitectura i el patrimoni arquitectònic de la capital catalana. Com a novetat, enguany algunes de les activitats tornaran a ser presencials, de manera que la ciutadania podrà tornar a gaudir de la Setmana en primera persona.

 

 

La Setmana d’Arquitectura de Barcelona està impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i la Fundació Mies van der Rohe, amb la col·laboració de Barcelona Building Construmat i Arquinfad, a la qual s’han afegit una trentena d’entitats que s’estimen l’arquitectura i volen generar sinergies entre diferents disciplines socials, culturals i artístiques i treure partit dels nous formats comunicatius que s’han incorporat a les vides de la gent. Però recuperant també, amb tota la prudència, la necessària vivència in situ dels espais arquitectònics.

La recuperació de la presencialitat es viurà través de les Festes d’Arquitectura dels districtes de la ciutat, i amb una àmplia oferta d’itineraris, rutes guiades a peu o en bicicleta, rutes feministes per analitzar els espais urbans, visites als nous jardins verticals de la ciutat, exposicions de fotografia d’arquitectura, tertúlies, presentacions de llibres, instal·lacions artístiques, tallers i webinars sobre biodegradació i bioprotecció de les construccions, etc. Totes les activitats compliran estrictament totes les mesures sanitàries i seran cent per cent segures.

[…]

 

Descarregar dossier de premsa en format PDFCompartiu aquest contingut