Els entorns de més de 150 escoles de Barcelona estaran pacificats a final de 2022 : Servei de Premsa

Els entorns de més de 150 escoles de Barcelona estaran pacificats a final de 2022

08/05/2021

El programa Protegim les Escoles continua sumant actuacions any rere any i defineix els 54 centres on s’actuarà el 2022 perquè els seus accessos es converteixin en llocs de trobada segurs i saludables

Totes les millores fetes entre l’any passat i el vinent arribaran a 155 equipaments educatius que beneficiaran 58.052 alumnes, i la inversió rondarà els 11,2 milions d’euros

El projecte vol fer de les escoles i el seu voltant un lloc ple de vida a través de mesures de pacificació del trànsit, visibilització de l’espai i elements urbans que convidin a l’estada

Un total de 155 escoles de Barcelona tindran l’entorn pacificat a final de 2022. El programa Protegim les Escoles continua accelerant i sumant més actuacions any rere any per esdevenir un projecte estructural de ciutat. El Govern municipal ja ha concretat el llistat d’escoles previstes per a l’any vinent, que seran 54 i se sumaran al centenar de centres educatius on ja s’ha actuat o es farà aquest any. Tots aquests equipaments disposaran d’un espai urbà pacificat amb un aire de més qualitat, més espais de trobada i menys accidentalitat i soroll.

Amb aquest programa, el Govern municipal vol donar resposta a les demandes ciutadanes de protegir prioritàriament els nens i nenes de la ciutat i fer de les escoles i el seu voltant un lloc segur i ple de vida. I consolidar un model de ciutat on les escoles esdevenen punts neuràlgics i d’especial atenció a l’espai públic.

La primera pacificació va ser el gener de 2020 a l’Escola Grèvol, a Sant Martí, i durant l’any passat se’n van completar 26. Les actuacions han tingut molt bona rebuda per part de les comunitats educatives i s’han convertit en una extensió de l’escola en l’espai públic. Permeten organitzar millor les entrades i sortides i mantenir la distància de seguretat entre alumnes en l’actual situació de pandèmia i, a més, els veïns i veïnes fan ús de les zones guanyades.

[…]

 

Descarregar nota de premsa en format PDF

Descarregar declaracions de Janet Sanz (vídeo, MP4)

Descarregar declaracions de Janet Sanz (àudio, WAV)Compartiu aquest contingut