L’Ajuntament de Barcelona participa a FITUR 2021 : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona participa a FITUR 2021

21/05/2021



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni i el regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, han visitat la fira de referència del sector turístic

Han comptat amb una agenda institucional de reunions i trobades per posar en comú estratègies que permetin abordar el repte d’accelerar la sortida de la crisi provocada per la Covid19

Així, s’han reunit amb la directora regional per Europa de l’Organització Mundial del Turisme (UNWTO), Alessandra Priante; amb la regidora de Turisme de Madrid, Almudena Maíllo i amb el president de SEGITTUR, Enrique Martínez

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, i el regidor de Turisme i Indústries Culturals, Xavier Marcé, han visitat aquest matí FITUR 2021, la fira de referència del sector turístic a Madrid. La visita contempla una agenda institucional de reunions i trobades amb diferents representants d’institucions vinculades amb el turisme per tal de posar en comú les estratègies que s’estan desenvolupant per accelerar la sortida de la crisi generada per la pandèmia de la Covid19.

La primera de les reunions ha estat amb la directora regional per Europa de l’Organització Mundial de Turisme (UNWTO), Alessandra Priante, per tal de posar en comú la visió d’ambdues institucions sobre la situació turística actual i les seves repercussions en la ciutat de Barcelona. A aquesta també ha assistit el president del Comitè Executiu de Turisme de Barcelona, Eduard Torres.

 

 

Posteriorment, Collboni i Marcé han visitat la fira i han assistit a la presentació del Certificat Verd Digital de la Unió Europea, juntament amb el president del Govern, Pedro Sánchez, la ministra de Sanitat, Carolina Darias; i la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto

A més, han fet una trobada de treball amb la regidora de Turisme de Madrid, Almudena Maíllo, amb qui han pogut compartir les estratègies que cada ciutat està dissenyant per fer front a la crisi turística derivada de la pandèmia.

 

 

Durant la passejada, ambdós han visitat l’stand que la ciutat de Barcelona té a la fira, que finalitzarà el proper 23 de maig, i a on s’ha presentat la nova campanya “Barcelona como nunca antes”. Aquesta iniciativa recupera la promoció internacional situant la ciutat com una de les millors destinacions urbanes del món. És la primera campanya que Barcelona llança per al públic nacional i internacional des de l’esclat de la pandèmia, adreçada especialment als visitants espanyols, anglesos, francesos, italians i alemanys.

 

 

I el regidor de Turisme i Indústries Creatives també s’ha reunit amb el president de SEGITTUR (Societat Estatal de Gestió de la Informació i les Tecnologies Turístiques), Enrique Martínez. En la trobada han tractat sobre la participació de Barcelona a la “Red de Destinos Inteligentes”

 

 

Finalment, també han visitat l’stand de la Red de Juderías-Caminos de Sefarad, una associació constituïda per municips que compten, als seus conjunts medievals, amb patrimoni històric, artístic, mediambiental i cultural, hereva de les comunitats jueves que els van habitar. Actualment, són 21 municipis entre els quals es troba la ciutat de Barcelona.





Paraules clau

FITUR 2021/ madrid/ turisme/