Patrimonia’m Col·leccions clou la seva cinquena edició amb una presentació virtual : Servei de Premsa

Patrimonia’m Col·leccions clou la seva cinquena edició amb una presentació virtual

27/05/2021Temps estimat de lectura: 2 minuts

Patrimonia’m Col·leccions és un programa impulsat per l’Institut de Cultura de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona que planteja una nova manera d’enfocar la relació escola/museu i la relació amb el patrimoni

Al Patrimonia’m Col·leccions d’aquesta edició, s’han portat a terme 5 projectes en 5 centres educatius on els alumnes han treballat en un sèrie de propostes didàctiques integrades en les programacions de l’aula 

El proper dilluns 31 de maig a les 10 hores, tindrà lloc la cloenda del programa Patrimonia’m Col·leccions 20/21. La presentació es podrà seguir a través del canal de Youtube de Barcelona Cultura i mostrarà els 5 projectes que ha realitzat l’alumnat dels centres educatius participants: Escola Ferran Sunyer, Escola Catalònia, Institut Josep Comas i Solà, Institut Quatre Cantons, Institut Verdaguer.

Un curs més, el Patrimonia’m Col·leccions planteja una nova manera d’enfocar la relació escola/museu i la relació amb el patrimoni. Aposta per un model que superi els límits i la barrera entre les dos institucions.

El museu ja no és l’únic responsable de conèixer, preservar i difondre el patrimoni, sinó que comparteix aquesta responsabilitat amb l’escola. En aquest sentit els alumnes esdevenen subjectes actius amb capacitat d’anàlisi i compromesos amb la societat. Aquest compromís es vehicula a través de la creació d’un seguit de propostes didàctiques integrades en les programacions de l’aula que contribueixen a formar ciutadans crítics i capaços de comprendre el món i la societat on viuen.

Enguany s’han dut a terme 5 projectes protagonitzats per l’alumnat dels 5 centres educatius participants. Dins del programa hi podem trobar el Museu Frederic Marès, el Museu d’Història de Barcelona, el Museu Etnològic i de Cultures del Món amb les seves dues seus a Montcada i al Parc de Montjuïc, el Museu del Disseny de Barcelona, el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, el Museu de la Música, el El Born, Centre de Cultura i Memòria i el Castell de Montjuïc.

Projectes realitzats per les escoles participants:

 1. Escola Ferran Sunyer
  Els oficis i les professions al barri de Sant Antoni
  Museu Etnològic i de Cultures del Món – Seu Montjuïc
 2. Escola Catalònia
  La Xocolatada
  Museu del Disseny
 3. Institut Josep Comas i Solà
  La medicina medieval
  Reial Monestir de Sant Maria de Pedralbes
 4. Institut Quatre Cantons
  Dissenyem una visita al Museu de la Música
  Museu de la Música
 5. Institut Verdaguer
  Memòries del Rec Comtal
  El Born Centre de Cultura i Memòria
Paraules clau

cultura/ Patrimonia’m Col·leccions/