La Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra intensifiquen el patrullatge aquest cap de setmana en aquelles zones on s’ha registrat més activitat delinqüencial en els darrers dies : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra intensifiquen el patrullatge aquest cap de setmana en aquelles zones on s’ha registrat més activitat delinqüencial en els darrers dies

04/06/2021

L’objectiu és garantir la seguretat, neutralitzar l’acció de lladres multireincidents i mantenir l’ordre públic.

Des del passat 9 de maig, quan es va aixecar el confinament nocturn i l’Estat d’Alarma, s’han realitzat 124 detencions per robatoris a la via pública i 127 per furts

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Barcelona intensificaran el patrullatge preventiu de paisà i uniformat aquest cap de setmana en aquelles zones on s’ha detectat l’acció de lladres multireincidents durant els darrers dies. Aquests patrullatges i dispositius de saturació tenen l’objectiu de contenir l’arribada de la delinqüència després de la fi de l’Estat d’Alarma, el passat 9 de maig, i de mantenir la seguretat de les persones que viuen i transiten a la ciutat i la dels turistes que comencen a  visitar-la.

L’aixecament del confinament nocturn ha comportat que les concentracions i reunions de caràcter lúdic en places i carrers de la capital catalana es repeteixin cada cap de setmana i que la policia hagi d’actuar davant l’incompliment de les mesures vigents establertes amb motiu de la pandèmia. Des del primer cap de setmana, en què es va aixecar el toc de queda, es van establir dispositius conjunts i de coordinació dels dos cossos policials encaminats a garantir l’ordre públic, vetllar pel compliment de les limitacions establertes per controlar l’afectació de la Covid-19 i  garantir la seguretat en la mobilitat de les persones i dels vehicles.

A partir d’aquest cap de setmana, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana dirigiran els dispositius per garantir la seguretat ciutadana tenint en compte els mapes de calor delinqüencial que des de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona s’estan confeccionant per determinar amb precisió quines són les zones i les franges horàries més afectades per robatoris violents i furts. Aquesta eina policial s’actualitzarà cada setmana i servirà per dirigir i optimitzar els recursos policials i guanyar amb eficàcia policial i seguretat.

Des de que es va aixecar l’Estat d’Alarma, la vida als carrers de la ciutat s’ha anat normalitzant i aquest fet ha comportat que els dos cossos policials activin les seves unitats per neutralitzar l’acció de lladres multireincidents. En aquest sentit, el Pla d’Acció Tremall, que es va activar el passat mes de juny, treballa el fenomen des de tres vessants: prevenció, investigació i reacció. La tornada a la normalitat ha comportat que s’intensifiquin els dispositius Tremall, els patrullatges de saturació i els dispositius conjunts amb la Guàrdia Urbana i la Policia Nacional amb la finalitat de contenir els lladres multireincidents que de manera reiterada actuen a la ciutat. Les detencions in fraganti dels grups especialitzats sobre el terreny en multireincidència i els atestats realitzats per les Unitats d’Investigació de Barcelona on es recull el màxim de prova i es detallen els antecedents policials dels detinguts és un pilar essencial per abordar aquesta situació.

Els patrullatges d’aquest cap de setmana incorporen agents de seguretat ciutadana dels dos cossos policials de paisà i uniformats, i de l’Àrea de Recursos Operatius i de l’Àrea de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra. Patrullaran per les principals zones d’afectació amb l’objectiu de detectar possibles autors de fets delictius per tal de detenir-los in fraganti o dificultar-los l’acció delinqüencial.

Des de que es va aixecar l’Estat d’Alarma, el passat 9 de maig, s’han realitzat 124 detencions per robatoris a la via pública i 127 per furts. Amb la tornada a la normalitat, l’arribada de turistes a Barcelona, i l’obertura de restaurants en totes les franges del dia, entre d’altres factors, els fets delictius han experimentat un augment respecte a la situació viscuda durant els mesos de pandèmia. Tot i així, si es pren com a referència el mes d’abril del 2019 i es compara amb el mes d’abril del 2021, actualment els fets delictius estan gairebé per sota de la meitat respecte el 2019, la qual cosa significa que els nivells delinqüencials des de que s’ha aixecat la pandèmia han pujat però es mantenen significativament per sota. (abril 2019 – 19.620 fets i abril 2021- 9.840 fets)

L’activació del màxim dels recursos policials servirà per dificultar i neutralitzar l’acció delinqüencial dels autors de fets delictius que de manera reiterada actuen a la ciutat.Compartiu aquest contingut