Licitats els primers quatre lots de l’obra civil de la primera fase de la connexió de la xarxa tramviària : Servei de Premsa

Licitats els primers quatre lots de l’obra civil de la primera fase de la connexió de la xarxa tramviària

04/06/2021

S’inicia així la tramitació per adjudicar els treballs i iniciar les obres d’urbanització i d’infraestructura del tram Verdaguer-Glòries la tardor d’aquest any

En total BIMSA licita quatre lots de l’obra, d’un total de nou que també s’aniran licitant durant les properes setmanes. Es liciten per un pressupost de 56,1M€ i es preveu que un cop comencin, els treballs tinguin una durada de 21 mesos

La unió dels tramvies permetrà que Barcelona compti amb un sistema de transport públic que connectarà 9 municipis de l’Àrea Metropolitana, avançant així cap a una ciutat més sostenible, més saludable, més amable i millor connectada

Compte enrere per unificar el Trambaix i el Trambesòs. Barcelona d’Infraestructures Municipals, (BIMSA) ha licitat els primers quatre lots de l’obra civil de la primera fase de la connexió de la xarxa tramviària i la seva urbanització. La licitació s’ha publicat al DOUE i al perfil del contractant.

La publicació de la licitació és ja el tret de sortida per adjudicar i iniciar els treballs i es produeix després que el passat mes de desembre el Consell municipal de l’Ajuntament de Barcelona i el consell d’administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM)  aprovessin el conveni de col·laboració per fer realitat aquest projecte. Ambdues parts han aprovat els projectes respectius de la primera fase de la unió dels tramvies (tram Verdaguer-Glòries), i la seva dotació pressupostària.

Amb aquesta licitació l’Ajuntament de Barcelona i l’ATM compleixen amb el compromís de licitar les obres abans de l’estiu amb la voluntat de començar els treballs durant la tardor d’aquest any. La unió dels tramvies permetrà que Barcelona compti amb un sistema de transport públic que connectarà 9 municipis de l’Àrea Metropolitana, avançant així cap a una ciutat més sostenible, més saludable, més amable i millor connectada.

 

Quatre lots de l’obra civil a licitació

Amb aquest primer pas es liciten quatre lots d’obra civil per un pressupost 56.112.778,67€ (sense IVA). Aquests permetran actuar en els àmbits següents:

La durada de les obres, relacionada amb aquests quatre lots, és de 21 mesos. Progressivament, durant les properes setmanes, s’aniran licitant la resta de lots fins arribar als nou lots d’obra que hi ha previstos.Compartiu aquest contingut