Finalitza el curs de celebració dels 20 anys d’Escoles + Sostenibles : Servei de Premsa

Finalitza el curs de celebració dels 20 anys d’Escoles + Sostenibles

15/06/2021

El curs 2020-2021 acaba marcat per la celebració del 20è aniversari d’Escoles + Sostenibles, un programa en el qual han participat gairebé 500 centres de la ciutat al llarg de la seva història

Durant tot el curs s’han realitzat diverses propostes d’activitats per commemorar-ho, un acte de benvinguda i un de cloenda, el llançament de tres reptes i un joc de descoberta que ha tingut un seguiment de més de 5.600 participants (alumnat i professorat) de 134 centres que formen part del programa

Una altra de les novetats d’enguany ha estat la publicació de la guia “Escoles + Sostenibles: passem a l’acció!” el passat mes de novembre i el nou vídeo del programa, que s’ha presentat en primícia a l’acte de cloenda d’avui

 

“Cap d’any fora de temporada” és el nom de l’acte de cloenda dels 20 anys d’Escoles + Sostenibles, un espai on s’ha volgut festejar de manera diferent – amb campanades i vestits de gala – aquest curs especial. Més de 1.100 alumnes de 54 centres educatius s’han connectat a l’acte per seguir-lo en línia. Durant la cloenda s’han repassat les iniciatives dutes a terme al llarg del curs, els tres reptes llançats als centres i el joc de descoberta “La misteriosa fuita de Co2”, que es desenvolupar del 20 de maig al 4 de juny al voltant dels centres a tots els barris de la ciutat.

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha participat a l’acte i ha dedicat unes paraules d’agraïment a tota la comunitat educativa i ha posat en valor tota la tasca feta sumada  a les particularitats d’aquest curs.

A més, s’ha presentat en primícia el nou vídeo del programa Escoles + Sostenibles, que descriu breument què és i què ofereix el programa, explicat  per docents, alumnat i la persona responsable del programa municipal.

Finalment, durant aquest curs també s’ha publicat una nova edició de la guia del programa que, més enllà d’un instrument de treball per als equips educatius, vol ser un reconeixement explícit del compromís, l’esforç i la il·lusió dels gairebé 500 centres que n’han format part al llarg de la seva història.

 

Escoles + Sostenibles: 20 anys estenent la cultura de sostenibilitat als centres educatius

Aquest curs 2020-2021 han format part del programa 358 centres educatius, més de la meitat dels centres de la ciutat de Barcelona, i gairebé un 70% s’hi han sumat en algun moment al llarg d’aquests 20 anys.

Escoles + Sostenibles va néixer l’any 2001, en el marc del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat de Barcelona, amb l’objectiu de contribuir a la sostenibilitat des de l’educació i amb el reconeixement de les escoles com a agents de canvi a la ciutat. El programa implica de forma activa l’alumnat en la millora de la sostenibilitat del centre educatiu, amb projectes encaminats a fomentar la biodiversitat, els horts ecològics, el compostatge, la mobilitat sostenible, la qualitat de l’aire i l’acústica, el consum responsable i l’estalvi d’aigua i energia.

Web dels 20 anys d’Escoles + SosteniblesCompartiu aquest contingut