Barcelona liderarà la xarxa Innpulso de ciutats innovadores : Servei de Premsa

Barcelona liderarà la xarxa Innpulso de ciutats innovadores

23/06/2021



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Barcelona entra a formar part del Consell Rector de la Xarxa Innpulso, que integra 63 ciutats de tota Espanya

Juntament amb Valladolid representarà durant els propers tres anys les ciutats de més de 100.000 habitants que formen part de la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació

Barcelona entra a formar part del Consell Rector de la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació-Xarxa Innpulso, formada per 63 ciutats de tot l’Estat. La candidatura de Barcelona, juntament amb la de Valladolid, han estat escollides en representació de les ciutats grans, de més de 100.000 habitants, per liderar aquesta xarxa de municipis pels propers tres anys. El Consell Rector, el màxim òrgan executiu de l’associació, té les funcions de representació, direcció i administració de la xarxa de ciutats impulsada pel Ministeri de Ciència i Innovació.

La decisió s’ha pres avui a la sessió plenària anual de l’associació que s’ha celebrat al municipi d’Ermua sota el títol “La ciència i la innovació com a motors del desenvolupament de les ciutats”. Hi ha participat de manera telemàtica la tercera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, i hi ha assistit presencialment el comissionat d’Innovació Digital, Administració Electrònica i Bon Govern, Michael Donaldson.

Durant la seva intervenció, Donaldson ha destacat  “la riquesa que suposa l’heterogeneïtat i  diversitat de la xarxa” i el “compromís ferm” de les ciutats que en formen part per treballar de manera conjunta en l’impuls de la definició i aplicació de polítiques locals innovadores. “Barcelona porta en el seu ADN valors com la col•laboració, innovació, confiança mútua i diversitat com a manera d’entendre la seva acció política. La presència de Barcelona al Consell Rector, reafirma i enriqueix l’aposta que fem per la innovació com a manera de fer ciutat”.

Barcelona es va incorporar a la Xarxa Innpulso a l’obtenir la distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació 2018 que concedeix el Ministeri de Ciència i Innovació a les ciutats que destaquen per promoure la innovació en els seus territoris i que destaquen pel seu fort component científic, tecnològic i innovador.

Entre els valors que aporta Barcelona a la xarxa hi ha la seva reconeguda trajectòria en innovació urbana, que es concreta en projectes de gran impacte i prestigi internacional, la vocació dels agents de la ciutat i el seu potent ecosistema emprenedor i unes polítiques públiques transformadores al servei de les persones.

A més, Barcelona vol compartir amb altres ciutats la seva visió àmplia de la innovació per respondre als reptes socials, econòmics, mediambientals i de govern. Entre els punts forts de la candidatura hi ha que la ciutat compta amb recursos i instruments com la BIT Habitat, l’agència municipal encarregada de promoure la innovació a Barcelona ubicada a Ca l’Alier i la recent constituïda Plataforma d’Innovació Urbana, que agrupa a un centenar de persones que, des de tots els àmbits de la quàdruple hèlix -ciutadania, empresa, recerca i acadèmia i administració pública- i des de diferents àrees de coneixement, defineixen i impulsen la innovació com el camí per abordar col·lectivament els reptes complexos de la ciutat i el seu entorn metropolità.

L’Ajuntament també ha posat en valor a l’hora de defensar la seva candidatura l’aliança públic-privada que sota el nom de Barcelona Innovation Coast (BIC) vol potenciar la innovació urbana en tot l’eix de la costa i on les activitats d’R + D + I econòmiques que estiguin presents facin una aposta clara per la innovació i la digitalització, la descarbonització de l’economia i la cohesió social del territori, impulsant així l’Agenda 2030 i garantint l’Humanisme Tecnològic.





Paraules clau

innnovació/